Nurme kirjutas oma Facebooki lehel, et pärast protesti sai võitjaga sama auhinna. Protokolli jäi kirja siiski teine koht. Nurme aeg oli 14.30, esimesena finišijoone ületanud Belgia jooksja Yannick Michielsi tulemus oli 14.26.

"Olles aastast 2003 järjepidevalt võistlusspordiga tegelenud, pole sellist olukorda veel juhtunud. Nimelt jooksin Helsinki City Run raames korraldatud 5 km maanteejooksus. Starti läksin mõtetega joosta aeg 14.10 lähedale ning võitki oli reaalne. Kõik kulges plaanipäraselt kuni viimase 300 meetrini. Olin siis saavutanud ligi 20-meetrise edumaa teise jooksja ees, kindel liider ning võit vormistamise küsimus. Kuid siis juhatas jalgratturist teenäitaja enne Helsinki olümpiastaadionile keeramist mind otse suunas edasi. Läksin nagu korraldaja näitas, kuniks märkasin, et teise koha jooksja keeras staadionile minu seljatagant," kirjutas Nurme oma Facebooki lehel.

"Pöörasin ümber ning püüdsin teha, mida teha annab, aga selle olukorra tõttu seda meest enam kätte ei saanud. Nii lõpetasin korraldajate eksimuse tõttu teisel kohal. Mis tunne valdas? Ikka ebameeldiv, kuid pärast protesti andmist ja tänu teiste sportlaste toetusele saan võrdse auhinna esimesel kohal lõpetanud sportlasega. Jälle üks lugu juures." lisas ta.

Kokkuvõttes oli Nurme siiski rahul, sest võistlus täitis oma eesmärgi.

"Suures plaanis olen rahul, et sain üle pika aja jalad normaalselt tööle. Maikuu algas minu jaoks keeruliselt, pärast Keeniast naasmist olen pidanud võitlema viirushaiguste ja vigastusega. Selle jooksuga sain pildi ette, kus parasjagu oma vormiga olen, ning usun, et siit saab ainult paremaks minna," selgitas ta.