Peatreener Alessandro Orefice jagas tänase mängu kahes esimeses geimis rohkem mänguaega kogenumatele ning seejärel said kahes geimis oma võimeid proovile panna noored. Eesti naiskonna resultatiivseimaks tõusis täna Nora Lember, kelle arvele kogunes 11 punkti (+7). 9 punkti panustasid nii Silvia Pertens (+5), Kadi Kullerkann (+8) kui Liisbet Pill (+6). Laura Parts lisas 8 (+5) ja Liis Kullerkann 7 punkti (+5). Läti edukaim oli 10 punktiga (+4) Megija Damberte, kirjutas Volley.ee.

Eesti naiskond säras servijoone taga, kust teeniti koguni 15 ässa vastase 3 vastu. Blokist saadi aga lätlannadest vähem punkte – 10 vs 5. Eesti vastuvõtt oli 42% ja rünnakuprotsent 48, Läti samad näitajad olid 27% ja 37%.

Peatreener Alessandro Orefice ütles, et jäi täna rahule mängijate suhtumise ja agressiivsusega. “Mulle meeldis täna veelgi rohkem mängijate suhtumine. Sellele rõhusin ka eile õhtul koosolekul, et me ei ootaks vastase vigu, vaid oleksime ise agressiivsed,” ütles juhendaja.

“Ka noored tegutsesid väga tublilt, kõik nad on valmis vaeva nägema – Sonja, Liisbet, Nora, Janelle, Kadri – kõik noored jätsid positiivse mulje. Neis kõigis on soov saada paremaks ja koondises kanda kinnitada. Nüüd ootan suure huviga mänge Rootsi vastu, et näha, kuidas me tugevama vastasega hakkama saame,” lisas peatreener.

Täna korralikult mänguaega teeninud sidemängija Karolina Kibbermann ütles, et tunneb end sel aastal koondises juba mugavamalt. “Ma ei tea, kas seetõttu olen juba paar aastat koondises olnud või seetõttu, et mängisin hooaja välismaal, aga tõesti väga hästit tunnen end platsil,” sõnas Kibbermann.

“Kindlasti olen muutunud enesekindlamaks, sest oma põhinaiskonnas olin ma kogenum mängija, teised olid veel nooremad. Lisaks sain palju koos treenida Lorenzo Micelli juhendatava Le Cannet´ Volero profinaiskonnaga (kes krooniti ka Prantsusmaa meistriks-toim). Samas kui ma vaatan, kuidas Jull (Julija Mõnnakmäe-toim) asju teeb, siis ma nii hästi veel ei tegutse, aga eks ma püüan,” lisas Kibbermann ning kiitis ka Eesti koondise noori.

“Väga mugav oli nendega platsil olla. Kui me trennis teeme 6-6 mängulisi trenne, siis on samuti enamasti põhikoosseis ja noored, seetõttu oleme saanud kokkumängu palju lihvida ja väga halvasti ei läinud ka mängus.”