Mängudele on oodata kuni 700 sportlast ja ühendavat partnerit ligikaudu 20 riigist. Eestist osaleb 5 ujujat: Maria Rein, Paula Ploom, Keira Rattur, Inge Maiberg, Kaspar-Paul Loik. Delegatsiooni juht ja treener on Vello Liivamägi, saatjatena on kaasas lisaks Chris-Helin Loik ja Marge Kato.

Kutsutud on järgmised riigid: Austria, Belgia, Küpros, Eesti, Soome, Saksamaa, Gibraltar, Kreeka, Ungari, Mani saar, Iisrael, Itaalia, Liechtenstein, Prantsusmaa, Malta, Texas (USA), Portugal, Rumeenia, Florida (USA), San Marino, Slovakkia, Hispaania, Türgi, AÜE.

Neljapäevased võistlused toimuvad kuuel spordialal: ujumine, kergejõustik, bocce, bowling, jalgpall ja lauatennis. Ühendavat sporti pakutakse bocces, bowlingus ja lauatennises. Ühendav sport (Unified Sports) ühendab vaimupuudega ja ilma puudeta inimesed üheks võistkonnaks. See sai inspiratsiooni lihtsast põhimõttest: koos treenimine ja koos mängimine on kiire tee sõpruse ja mõistmise poole. Kõik sportlased mängudel on vanemad kui 16 aastat.

Mängudel saavad sportlased osaleda „Healty Athletes“ uuringutel, toimub väikesportlaste treeningu esitlus.

Eriolümpia motoorsete harjutuste programm (MATP) on mõeldud sportlastele, kes oma oskuste ja/või funktsionaalsete võimete tõttu ei saa osaleda ametlikel eriolümpia spordivõistlustel. Motoorse aktiivsuse koolitusprogramm on loodud selleks, et valmistada ette sportlasi – sealhulgas raske või sügava vaimupuudega ja olulise füüsilise puudega inimesi – nende võimetele vastavateks spordialadeks. Maltal tutvustatakse ka MATP programmi.

11.-12. mail toimub ühtlasi Malta ülikoolide foorum professoritele, üliõpilastele ja gümnaasiumiõpilastele ning väliskülalistele, et käsitleda vaimupuudega inimeste haridussüsteemi kaasamise teemat.