Ehkki medalivõitjad käsipalli meeste meistriliigas on paigas, jätkub viimaste mängudeni põnevust selgitamaks, kuidas kolm meeskonda jagavad kohad neljandast kuuendani. Tähtsa võidu sai Raasiku/Mistra, alistades võõrsil SK Tapa 31:27 (15:11). HC Tallinn oli kodus 33:24 (17:10) üle HC Kehra/Horizon Pulp&Paperist.

Kaks seitse punkti kogunud tiimi kohtusid neljapäeval, kui SK Tapa võõrustas Raasiku/Mistrat. Kodumeeskond sai paariväravalise algedu, hästi tabasid Marten Saar ja Vahur Oolup. Ukrainlaste Juri Sohhorovitši ja Vladislav Naumenko väravate toel jõudsid külalised kaheksandal minutil 5:5 viigini.

Peagi pääses Raasiku ette ning hoidis vastast üheksa minutit väravata. Suurepäraseid tõrjeid tegi väravasuul Kristian Käbi, peatades kaks karistusvisetki. Patrick Padjus viis kiirrünnaku lõpetuseks raasikulased juba 14:9 juhtima. Avapoolaeg lõppes seisul 15:11, ent teisel pooltunnilgi jätkus võitluslik ja tasavägine mäng.

Tapalased tulid lähemale, aga kuidagi ei suudetud teisel pool platsi pidurdada Marko Slastinovskit, kes tabas pea ilmeksimatult. 41. minutil tuli Oolupilt 21:19, aga siis hakkas Raasiku meistriliiga parimat snaiprit personaalselt katma. Liidrirolli võttis mängujuht Saar, kes pommitas kolm väravat järjest ja kümme minutit enne lõppu oli tablool 25:25 viik.

Juhtima võõrustajad aga ei saanud, Raasiku tegutses viimastel minutitel kindlamini ja sai olulise võidu tulemusega 31:27. Slastinovski viskas võitjate kasuks kaheksa, Naumenko kuus ja Rauno Aus viis väravat. Kaotajatel tabas Saar kaheksa ning Oolup ja Marcus Rättel kuus korda.

Pronksmedalid kindlustanud HC Tallinn pidas hooaja viimase kodumängu HC Kehra/Horizon Pulp&Paperi vastu. Väravaid tuli algul visalt, skoor avati alles neljandal minutil. Kaspar Lees viis kiirrünnakust võõrustajad 5:3 ette, kuid peagi realiseeris Sigmar Seermann väravavaht Mikola Naumi pika söödu ning seadis jalule viigi.

Pealinlaste kiirrünnakud olid väga ohtlikud, aga veerandtunnise mängu järel olid Tallinna edunumbrid vaid 7:6. Siis tehti aga kaheksa minutiga 8:1 vahespurt ning Leesi tabamus seadis seisuks 15:7. Avapoolaja võitis Tallinn 17:10 ja puhkepausi järel kasvatati edu kümneväravaliseks.

Kevadhooajal heasse hoogu saanud Tallinn võttis neljanda järjestikuse võidu tulemusega 33:24. Lees, Marek Karu, Aleksei Štšerbak ja Vladislav Barõlov viskasid kõik võitja kasuks viis väravat. Kehralaste ridades olid täpsemad Seermann seitsme, Anton Borovski kuue ja Tanel Vilks nelja tabamusega.

Tabeliseis:

1. Põlva Serviti 32 punkti

2. Viljandi HC 28p

3. HC Tallinn 23p

4. HC Kehra/Horizon Pulp&Paper 9p

5. Raasiku/Mistra 9p

6. SK Tapa 7p