Messi lendas esmaspäeval Saudi Araabiasse, et alustada tööd riigi turismi edendajana. Nimelt on saanud vutistaarist Saudi Araabia turismi suursaadik.

Peagi tegi Messi Instagrami ka esimese postituse, kus ta asus Saudi Araabiat reklaamima – vutituus oli Punasel merel ning pani foto juurde viite VisitSaudi.

The Telegraph kirjutas juba veebruaris, et Messile läheneti Saudi Araabia turismiliidu poolt. Seejärel hakkasid riigis opositsioonis olevad inimesed ning vangi mõistetute lähedased Messiga konktakti otsima, et vutituus ei võtaks antud tööotsa vastu. Inimõiguslaste organisatsiooni Grant Liberty poolt saadeti Messile ka ametlik pöördumine. Nagu selgub, siis antud soovitust vutituus kuulda ei võtnud ning ta võttis vastu hoopis saudide rahapakid.

Messi ei ole muidugi esimene spordistaar, kes on inimõiguslaste püüetele vaatamata Saudi Araabiaga koostööd teinud. Sama sammu on varasemalt astunud ka David Beckham ning Zinedine Zidane.

Samas mullu lükkas Cristiano Ronaldo saudide koostööpakkumise tagasi. Saudai Araabia oli valmis Ronaldole koostöö eest maksma 6 miljonit eurot.