21-aastane Haaland liitub Cityga juulis, kui klubi on aktiveerinud tema väljaostuklausli, mille kohaselt tuleb Dortmundi Borussiale tasuda 60 miljonit eurot.

"Võime kinnitada, et oleme jõudnud ründaja Erling Haalandi ülemineku osas kokkuleppele. Ülemineku teoks saamiseks peab klubi veel mängijaga lõplikud tingimused paika saama."

Haaland on alates 2020. aasta jaanuaris Dortmundiga liitumisest löönud 88 mänguga 85 väravat. Norralast üritasid endale meelitada ka Madridi Real ja Barcelona.

Manchester City peatreener Pep Guardiola ütles teisipäeval ajakirjanikele, et ei saa Haalandis rääkida juriidilistel põhjustel.

"Kõik teavad, mis olukord on. Ma ei tohiks sellest rääkida, sest mulle ei meeldi tulevikust või järgmisest hooajast rääkida," vahendab Guardiola sõnu BBC Sport.

Küsimusele, millist mõju uus "number üheksa" Premier League'i tšempionile võib avaldada, vastas Guardiola: "Uued mängijad aitavad alati meeskonda tugevdada, kuid ükski kaitsja või ründaja ei saa üksinda lahendada meeskonna kaitse- või väravalöömise probleeme. Klubil peab alati olema tulevikuvisioon. Olen neist teadlik ja toetan neid sajaprotsendiliselt."

Haalandi üleminekus Citysse on suurt rolli mänginud ka 30. aprillil surnud staaragent Mino Raiola.