Peagrupp jäi Kämnast maha kahe minuti ja 37 sekundiga ning sellest oli kiireim Richard Carapaz. Taaramäe tiimikaaslased Domenico Pozzovivo ja Jan Hirt kaotasid võitjale vastavalt 2.56 ja 2.58.

Velotuuri üldliidriks kerkis Lopez, teisel kohal jätkab Kämna (+0.39) ja kolmandal Taaramäe (+0.58). Eestlane hoiab kolmandat positsiooni ka parimate ronijate arvestuses.

Kolmapäeval on Itaalia velotuuril kavas Catania – Messina 174-kilomeetrine etapp, mille keskel sõidetakse üle teise kategooria tõusu.

"Tulin Giro d'Italiale hästi ette valmistununa ning see etapp oli ideaalne võimalus jooksikutega kaasa minna. Unistasin oma viimase Hispaania velotuuri triki kordamisest ning olin täna oma kolmanda kohaga sellele päris lähedal. Finišeerisin kolmandana tänu oma kogemustele, sest mu keha ei tahtnud täna koostööd teha," rääkis Taaramäe oma tiimi kodulehel.

"Ma ei tundnud end hästi ning mul oli raske moment, kui Lopez ja Kämna kiirendasid. Kuid ma teadsin, et mul on võimalik nii pikal tõusul teise lainega tõusta, seega paanikat ei olnud. Kuna teised sõitjad jooksikute seas olid oma piiride lähedal, säilitasin oma rütmi kuni lõpuni välja. Andsin endast parima, lootes, et kaks liidrit hakkavad üksteise otsa vaatama, kuid nad tegid lõpuni välja head koostööd."

"Igal etapil tekib meie tiimile võimalusi. Võtan oma kuueteistkümnendat suurtuuri päev-päevalt. Esimesel etapil tegin ma peagrupile tempot, et valmistuda Biniam Girmay sprindiks ning täna olin ma tiimis esimene, kes ründas. Usun meie spordidirektorite Valerio Piva ja Steven De Neefi taktikasse, kes tagavad selle, et ma töötaks meie liidrite kasuks või jahiks etapivõitu kuni raske kolmanda nädalani," lisas Taaramäe.