Shapovalov sai avaringi mängus itaallase Lorenzo Sonego vastu punktikaristuse, kuna ronis pukikohtunikule Sonego poolel liiva sees jälge näidates üle võrgu.

Kanadalane läks närvi ja nõudis väljaku äärde kohtunike vaatlejat. Samal ajal kui ta oma õigust taga nõudis, hakkas publik vilistama, mille peale Sonego ägestus ja karjus ühele pealtvaatale: "Jää, kurat, vait (shut the f*** up)!"

"Ta ütles mulle, et ma väljakult ära läheksin ja viipas minema pühkimise žesti tehes käega, üritades mulle ilmselgelt naha vahele pugeda," rääkis Shapovalov hiljem pressikonverentsil.

"Ma leian, et kohtunik peab lihtsalt silmad lahti hoidma, kui mängija midagi mainib. Põhjus, miks seda pealtvaatajat minema ei aetud, peitus selles, et kohtunik ei näinud, mis juhtunud oli."

23-aastase Shapovalovi sõnul peaks tennis võtma eeskuju teistest spordialadest ning julgemalt häirivaid pealtvaatajaid ukse taha saatma.

"NBA-s on neid palju. Nad on seal päris karmid. Turvamehed jälgivad, et keegi üle piiri ei läheks. Kui nii läheb, lüüakse nad kohe minema."

Kanadalane tunnistas, et ka tema käitumine polnud just eeskujulik: "See juhtus hetkeemotsiooni ajel. Pean lihtsalt õppima end paremini vaos hoidma. Aga üldiselt siinsed fännid armastavad mind ja mina armastan neid. Isegi peale mängu seisid paljud väljaku ääres ja tahtsid pilti teha. Olen super elevil, et saan veel ühe mängu pidada - õnneks mitte-itaallase vastu."

Shapovalov alistas vahejuhtumist hoolimata Sonego (ATP 28.) 7:6 (5), 3:6, 6:3 ning kohtub teises ringis täna grusiini Nikoloz Basilašviliga (ATP 25.). Edu korral võib ta kolmandas ringis vastamisi minna Rafael Nadaliga.