42 kilomeetri läbimine oli 6-aastasele Rainier Crawfordile raske katsumus. Poisi isa Ben rääkis Instagramis, et mingil hetkel hakkas poeg tahtma iga kolme minuti tagant pause teha. Kannatamisega käisid kaasas ka pisarad, kuid isa tagant utsitamisel sai laps maratoniga ikkagi hakkama. Finišis lubati poisile osta kaks pakki Pringles'i krõpsu.

Crawfordide perekond läbi maratoni üheskoos kaheksa tunni ja 35 minutiga.

"Kuueaastane ei mõista, mida maraton temaga füüsilsielt teeb," kirjutas Twitterisse 2007. aasta kergejõustiku MM-il 10 000 meetri jooksus hõbemedali võitnud ning USA-t Pekingi ja Londoni olümpial esindanud Kara Goucher.

"Olümpiasportlasena ma vannun, et see pole lapsele hea," lisas ta.

Maratoni korraldaja Iris Simpson Bush tunnistas, et poleks last jooksma lasknud, kui ta sellest teadlik oleks olnud. "Võtan selle otsuse eest täieliku vastutuse ning tunnistan, et see polnud kõige parem tegu," ütles ta, lubades edaspidi maratoni vanusepiiri tõsta 18-le, vahendab Washington Post.

Ben Crawford ütles, et nad pole naisega kunagi ühtegi oma last maratoni jooksma sundinud: "Lasime sel aastal kuueaastasel lapsel meiega treenida ja maratonil osaleda, sest ta ise palus meilt seda. Küsisime talt korduvalt, kas ta tahaks lõpetada. Ta tegi meile väga selgeks, et tahab jätkata. Me ei näinud ühtegi märki kuumarabandusest või vedelikupuudusest, seega me austasime tema soovi ja jätkasime."

Suure meediakajastuse tõttu on Crawfordid ka oma sotsiaalmeediakontol mitmeid pöördumisi teinud ning avaldanud nördimust ootamatu lastekaitsetöötaja külastuse üle.

"Eile saabusid ette teatamata meie koju lastekaitsetöötajad ning küsitlesid meie lapsi, meid ja vanaema. See on hirmutav protsess, sest tavaliselt küsitletakse lapsi vanematest eemal vastu nende tahtmist ning nende vastustest sõltub, kas agentuuril on õigus lapsed ära võtta. Keegi teatas neile, et me lohistasime Rainieri üle finišijoone vastu tema tahtmist. Kõik kaheksa pereliiget ja pealtnägijad (sealhulgas politsei) tunnistavad, et lugu oli hoopis teine. Intervjuus ABC-le ütles Rainier, et tema suurim kaebus oli see, et ta oli nii elevil, et tahtis, et me jookseks hoopis kiiremini, mitte aeglasemalt," seisab vanemate Instagrami postituses.