Sõidu lõpuni jäi 18 ringi, kui rajalt välja kaldunud Gasly teele naastes Norrisele 8. kurvis sisse sõitis ning viimase seina ja piruette tegema saatis.

Kohtunikud Gaslyt ei karistanud. Prantslane jättis peagi ka ise sõidu pooleli, põhjuseks auto parema tagumise nurga kahjustus, mis ta auto ka avariile eelnenud olukorras kummaliselt käituma oli pannud.

Gasly selgitas hiljem ajakirjanikele, et kõik sai alguse tema enda väiksest kokkupõrkest esimeses kurvis Fernando Alonsoga (Alpine) üks ring varem.

"Üritasime teha veel ühe ringi, et näha, kas me suudame jätkata, kuid auto oli liiga palju kannatada saanud, ma ei suutnud enam rajalgi püsida," vahendab Gasly sõnu Autosport.

"Siis meie viimasel ringi, teel boksi, olin peale 7. kurvi aeglane ja lasin kõik mööda (möödusid Mick Schumacher ja Kevin Magnussen - toim). Üritasin pöörata paremale ja jätta ruumi, kuid Norris sõitis mu vasak eesmisesse rattasse."

Gasly lisas, et üritas oma aeglast masinat nii palju paremale suruda kui võimalik, et tagant tulijatele võimalikult vähe tüli tekitada.

"Nägin paari autot möödumas, pöörasin 8. kurvis paremale, ja siis tuli tema. Kõik käis üsna ruttu. Üritasin kõigile ruumi jätta, ta tuli mulle lähedale ja sõitis rattasse," kordas Gasly.

Norrise ees vabandamist ei pidanud prantslane vajalikuks. "Ma üritasin ruumi jätta. Te võite pardakaamerast järgi vaadata. Ma ei tea, kuhu ma veel oleks võinud minna."

Kui Norrisele Gasly selgitusest räägiti, tituleeris ta õnnetuse lihtsalt "ebaõnneks". "Rada pööras paremale ning tema lihtsalt sõitis sellest risti üle. Kas see oli tema auto kahjustuse pärast, ma ei tea. Ma ei tea, mida ma oleksin pidanud tegema. Sõitma mööda seina ja lootma parimat? Seega mul polnud lihtsalt õnne," ütles ta.

Alonso sai Gaslyle otsasõidu eest viiesekundilise karistuse. "Olin selle ära teeninud. See oli minu viga. Pidurdasin liiga hilja," tunnistas hispaanlane oma eksimust.

Peale sõitu sai Alonso rajalt väljumise ja sellest edu saamise eest veel ühe samasuguse karistuse. Kokku 10-sekundiline ajatrahv kukutas ta 8. kohalt punktidelt välja, 11-ndaks.