Laupäevane kvalifikatsioonipäev ei kulgenud Hardil just kõige paremini. Ajasõidus 23. koha saanud Roosiorg katkestas kvalifikatsioonisõidu viiendal ringil ning see tähendas viimast stardikohta põhisõitudesse. Eile toimunud esimeses finaalsõidus tegi Roosiorg ilusa stardi, kuid väljast startima pidanuna suruti ta avakurvis välja ning ta jäi ikka rivi lõppu. Porisel rajal ei saanud Roosiorg ennast kohe käima, kuid sõidu edendes hakkas ta kohti parandama ja tõusis lõpuks 21. kohale. Punktikohast jäi teda lahutama siiski 13 sekundit.

Esimestel ringidel hoidis liidrikohta üllatuslikult enda käes Calvin Vlaanderen (Holland, Yamaha). Sõidu edenedes möödusid temast aga Maxime Renaux (Prantusmaa, Yamaha) ja sarja liider Tim Gajser (Sloveenia, Honda). Gajser suutis endale rajal ühe koha leida kus möödasõite teha ja seda kasutas ta ka Renauxi vastu sõidu teises pooles edukalt. Liidrikohale pääsedes ta enam tagasi ei vaadanud ja võitis kindlalt sõidu. Renauxist möödus veel ka tema meeskonnakaaslane Jeremy Seewer (Šveits, Yamaha).

Teise sõidu algus õnnestus Roosiorul paremini ja ta pääses kohe viimasele punktikohale. Sõidu jooksul suutis ta veel mitu kohta tõusta ja parimal hetkel oli ta 17. kohal. Kolm ringi enne sõidu lõppu pääses Hardist mööda rootslane Alvin Östlund (Yamaha) ja Roosiorg lõpetas sõidu kaheksateistkümnendana.

Stardi järel asus sõitu juhtima britt Ben Watson (Kawasaki), kuid üsna pea möödus temast lätlane Pauls Jonass (Husqvarna). Ka Jonass ei saanud kaua liidrikohta nautida, sest seljataga oli Gajser, kes üsna pea esimeseks tõusis. Keegi temaga sammu pidada ei suutnud ja järjekordne esikoht kuulus sarja liidrile. Teisena lõpetas sõidu Seewer ja kolmandana Renaux. Korra kukkund Jonass oli lõpuks kaheksas.

Etapi kokkuvõttes tuli Roosiorg 3 punktiga 21. kohale. Esikoha sai 50 punktiga Gajser, teine oli 44 punktiga Seewer ja kolmas 40 punktiga Renaux. Sarja kokkuvõttes on Roosiorg 23. punktiga 21. kohal. Liidrina jätkab Gajser (336 punkti), teisel kohal on Renaux (255 punkti) ja kolmandal kohal Seewer (231 punkti).

MX2 klassi avasõidus võttis kodupubliku rõõmuks stardivõidu Mattia Guadagnini (Itaalia, GASGAS), kuid kolmandas kurvis keeras ta ennast pikali ja võttis endaga kaasa ka Tom Vialle´i (Prantsusmaa, KTM). Seda kõike kasutas suurepäraselt ära Jago Geerts (Belgia, Yamaha), kes liidrikoha enda kätte sai ja seda sõidu lõpuni ka hoida suutis. Karjääri parima sõidu tegi teisena lõpetanud Stephen Rubini (Prantsusmaa, Honda). Kolmanda koha võttis rootslane Isak Gifting (KTM). Vialle suutis Liam Evertsi (Belgia, KTM) järel sõidu viiendana lõpetada.

Teises sõidus tegi parima stardi Vialle ja see ei ole kunagi hea uudis tema konkurentidele. Ka seekord suutis Vialle liidrikohta kuni sõidu lõpuni enda käes hoida. Viimastel ringidel püüdis Jago Geerts liidri küll kinni, kuid ühtegi möödumis võimalust tal ei tekkinud. Kolmandana tuli finishisse Simon Laengenfelder (Saksamaa, GASGAS). Rubini suutis sõidu kuuendana lõpetada ja sellest piisas talle, et poodiumile jõuda.

Etapi kokkuvõttes kuulus esikoht 47 punktiga Geertsile, teise koha sai 41 punktiga Vialle ja kolmanda koha 37 punktiga Rubini. Sarja kokkuvõttes tõusis ainuliidriks 291 punktiga Geerts. Vialle kaotab talle teisena nüüd kuue punktiga. Kolmandal kohal on 216 punktiga Laengenfelder.

Järgmine etapp sõidetakse uuel nädalal Itaalias Riola Sardo krossirajal.