Meistriliiga VI vooru eelvaade:

FC TVMK Tallinn — FC Levadia Tallinn, A. Le Coq MiniArena

Vooru keskset kohtumist vilistab Kristo Tohver, teda assisteerivad Eduard Rõžov ja Aivar Gutmann, neljas kohtunik on Jaanus Mutli. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga mängijaid ei ole.

“Praeguse tabeliseisu järgi on tegemist esimese “play-off” mänguga — kes nendes mängudes rohkem punkte saab, see meistriks tuleb,” arvas FC TVMK juhendaja Vjatšeslav Bulavin. “On oodata ka mitmeid põnevaid individuaalseid vastasseise. Soovime jõudu mõlema meeskonna mängijatele ja ilusat mängu pealtvaatajatele.”

Ründaja Ingemar Teeveri arvates võidab see meeskond, kes rohkem tahab võita.

FC Levadia treener Igor Prins: “Meistriliiga liidrite mäng kujuneb kindlasti mõlema meeskonna jaoks raskeks ning publikule huvitavaks. FC TVMK on ennast hooaja alguses väga heast küljest näidanud, võidult võidule sammunud ja palju väravaid löönud. Kindlasti loodavad nad ka nüüd võitu. Meie oleme juba Narvas libastanud, paremus omavahelises kohtumises aitaks üldseisu tasakaalustada. Läheme kohtumisele vastu hea tundega, sest mitmed pikka aega vigastustega vaevelnud võtmemängijad on tagasi rivis. Üritame maksimumi välja võidelda. Võidab see meeskond, kes mängib distsiplineeritumalt, hoiab kaitseliini korras, realiseerib edukamalt väravavõimalusi ning täidab täpsemalt peatreeneri juhiseid. Loodame, et kahe tänavuse hooaja suurfavoriidi heitlust jälgib pühapäeval arvukas pealtvaatajaskond.”

“Mängivad kaks liidrit — see ütleb kõik,” lausus FC Levadia kaitsja Sergei Hohlov-Simson. “Võitu soovivad nii FC Levadia kui FC TVMK. Meie anname endast parima. Võidu suhtes on suur roll mängijate mees-mehe vastu kahevõitlustel.”

FC Flora Tallinn — JK Trans Narva, A. Le Coq Arena

Kohtunikena tegutsevad Raivo Lattik, Heigo Niilop ja Neeme Neemlaid, neljas kohtunik on Uno Tutk. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga mängijaid ei ole.

“Alati on mängud Narva vastu olnud väga tasavägised ja pingelised,” mäletab FC Flora peatreener Janno Kivisild. “Valmistume raskeks lahinguks ja läheme andma endast maksimumi.”

“Floral on alati olnud Narva vastu raske mängida,” tunnistas ka ründaja Enver Jääger. “Pühapäevane mäng on eriline veel selle poolest, et see on sel hooajal esimene, mis mängitakse murul.”

“Olukord tabeliseisus on niisugune, et kõik meeskonnad on sunnitud mängima ainult võidule. Meie järgmine mäng pole erand,” sõnas JK Transi juhendaja Valeri Bondarenko.

Väravavaht Sergei Ussoltsev: “FC Flora on tugev võistkond. Aga me sõidame võitlema ja võitma ning eelmise mängu kaotus peab olema lisaergutus võiduks.”

JK Tulevik Viljandi — JK Tammeka Tartu, Pärnu kunstmuruväljak

Viljandi ja Tartu meeskondade vastasseisu õigusemõistjaks on määratud Sten Kaldma, teda abistavad joontel Ülo Kikas ja Silver Kõiv. JK Tulevikul on kaartidega väljas Martin Hurt, JK Tammekal mängukeeluga mängijaid pole.

JK Tuleviku peatreener Marko Lelov eeldab, et pühapäeval tuleb võrdsete võistkondade heitlus. “Võidab see, kes lööb rohkem väravaid.” Ründaja Jarmo Ahjupera lisas: “Tammekaga on väga tähtis mäng, meile on võitu vaja.” JK Tammeka peatreener Meelis Eelmäe: “Taseme poolest on vastased võrdsed, seega tuleb huvitav ja hea mäng. Oleme saanud palju kogemusi viimastes kohtumistes, püüame seekord õpitut positiivselt kasutada.”

“Mängus Flora vastu jäi midagi puudu,” tunnistas poolkaitsja Ott Meerits. “Nüüd üritame asjad nii seada, et kõik laabuks viperusteta, toomaks punktid Tartusse.”

JK Merkuur Tartu  — JK Dünamo Tallinn, Tartu Tamme st. kunstmuruväljak

Mängu peakohtunik on Eiko Saar, abikohtunikud Are Habicht ja Dmitri Vinogradov. Kummalgi meeskonnal mängukeeluga mängijaid ei ole.

“Dünamo võitis viimase mängu ja seega ei tohi me neid allahinnata. Meil on küll kaks traumeeritud mängijat, aga seda mängu me läheme kindlalt võitma,” lubas JK Merkuuri juhendaja Grigori Jevtušenko. “Me tahame ja peame võitma,” kinnitas ka poolkaitsja Sergei Starovoitov.

“JK Merkuur on hästi komplekteeritud meeskond, seetõttu tuleb mäng kindlasti raske,” arvas JK Dünamo juhendaja Viktor Neštšerentnõi.

“Tartus on alati olnud raske mängida, pealegi veel kunstkattega väljakul. Aga punkte on kõigile vaja…” lausus Urmas Sorga.

FC Valga — FC Kuressaare, Põlva Lootospark

Mängu vilistab Maaren Olander, abikohtunikeks on Tiit Kivisild ja Rein Pajunurm. FC Kuressaarel on diskvalifitseeritud poolkaitsja Kuldar Kaljuste, FC Valgal mängukeeluga mängijaid ei ole.

FC Valga peatreener Ivo Lehtmets: “Meeskond on endale teadvustanud, et tegemist on mänguga, kust on võimalik võtta kolm punkti. Kuid see ei tähenda seda, et me läheme tormama. Üritame mängida targalt ja peame suutma oma võimalused ära kasutada.

“Pole enne selle väljakul mänginud ega tea veel, milline see on ja kuidas seal mängida on. Aga eesmärk on sellest mängust punkte võtta,” sõnas kaitsja Siim Treumuth.

“Valga on saanud kaks võitu järjest — tähendab, nad on jõudnud vormi,” analüüsis FC Kuressaare treener Jan Važinski. “Meil on vastupidi, viimane mäng oli kehv ja tulemus kehv. Järelikult peame veelgi tõsisemalt valmistuma.” “Valga on päris tugev, võitsid nad ju Tuleviku ära. Samas andsime me Dünamo vastu vajalikud punktid ära, nii et võidame,” lubas ründaja Martti Pukk.