Valiksõel oli tihe ja viimased osalejad selgusid alles käimasoleval nädalal Moskvas. Edetabeli tipus troonis loomulikult tänavu kolm suure slämmi turniiri võitnud maailma esinumber Serena Williams, ent ameeriklanna loobus vigastustele viidates. Nii on naiste tennisetroon vähemalt ajutiselt vaba.

Halep karjääri suurima võidu jahil

Kui alagrupid ja siis ka mängupaarid selguvad, tuleb panustamisvõimalusi ohtralt juurde, ent vaatame siin, kes on need kaheksa tipptennisisti ja kui kõrgelt hinnatakse nende šansse koefitsientide valguses. Williamsi puudumisel on esimese asetusega maailma nr 2 Simona Halep, kuid hetkel on tema võidukoefitsient 5.00, mis polegi väikseim.

Rumeenlanna pole pärast USA lahtiste poolfinaalikaotust erilist vormi näidanud ning hiljutisel Hiina turneel kaugemale veerandfinaalist ei pääsenud kordagi. Viimati Pekingis kaotas Halep koguni avaringis maailma 98. reketile Lara Arruabarrenale. Tänavu Indian Wellsis ja Dubais suurvõidud saanud Halep peab viimaste kuude vormi kõvasti parandama kui soovib karjääri suurimat võitu.

Tippvormis Muguruza ja etteaimamatu Šarapova

Paf-i koefitsientide tabelis on esikohal hoopis Garbine Muguruza (4.50), kes maailma edetabelis küll neljandal astmel, aga hetkel suurepärases hoos. Kahel järjestikusel turniiril Hiinas jõudis hispaanlanna finaali, Pekingis ka võites ning alistades teiste seas Agnieszka Radwanska, Ana Ivanovici, Angelique Kerberi ja Timea Bacsinszky.

Muguruza kahjuks räägib ehk noorus ja kogenematus, aga tippvorm tundub küll olevat hästi ajastatud. Lisaks on 22-aastase Venetsueelas sündinud neiu eripäraks mängida edukalt just tippude vastu. Tänavu on ta Top 10 mängijate vastu võitudega 7:4 peal ja Singapuris on ju vastas just nimelt ainult tipud.

Maria Šarapova võidukoefitsiendiks on hetkel 5.50, aga eks venelanna puhul tuleb kindlasti arvestada väikese riskifaktoriga. Pärast suvist Wimbledoni turniiri mängis ta vaid ühe matši ja selleski kuu aega tagasi Wuhani turniiril peetud mängus andis otsustavas setis loobumisvõidu. Šarapova ise kinnitab, et on terve ja valmis ning muidugi räägivad tema kasuks kogemused — seitsme vastase vastu on ta omavahelistes mängudes kokku peal võitudega 36:13.

Kvitova ja Radwanska — WTA finaali püsikliendid

Maailma edetabeli kuues naine Agnieszka Radwanska kaotas viimati Pekingis poolfinaalis Muguruzale, aga võitis kuu aega tagasi turniiri Tokyos. Poolatari koefitsient on 6.50 ja temast edetabelis astme võrra kõrgemal paikneval Petra Kvitoval 8.00. Radwanska ja Kvitova on aga ainulaadsed seepoolest, et nad on ainsad tennisistid, kes osalevad aastalõputurniiril viiendat aastat järjest. Kvitova on ka üks kahest osalejast — teine on Šarapova — kes WTA finaali võitnud, saades esikoha 2011. aastal.

Sakslanna Angelique Kerberi võidukoefitsient on 10.00, USA lahtiste meistrivõistluste võitja Flavia Pennetta peale panustades saaks raha tagasi 12-kordselt ja viimasena finaalturniiripääsme lunastanud Lucie Šafarova koefitsient on 25.00. Pennetta andis sel nädalal Moskva turniiri veerandfinaalis loobumisvõidu, viidates jalavigastusele, aga loodetavasti saab itaallannat siiski karjääri viimasel turniiril näha.

Kerbergi loobus Moskva-turniirist, aga olles kindlustanud pääsme Singapuri, siis pigem pole sakslanna mainitud õlavigastus kuigi tõsine. Kerber pääses kahel Hiina turniiril vastavalt pool- ja veerandfinaali ning kaotas neis Muguruzale ja Radwanskale. Šafarova tuli pärast USA lahtiste avaringi kaotust esmakordselt tenniseväljakule Moskvas ja kaotas ainsa peetud kohtumise, nii et vigastusest naasmine tuli küll õigeagselt, aga Singapuri silmas pidades liiga vara.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal. Värsked tennise koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt, vaata SIIT.