Teisipäeval on kõige põnevamat lahingut oodata Pariisis, kus neljal viimasel hooajal Prantsusmaa meistriks tulnud St. Germain võõrustab Londoni suurklubi Arsenali.

Lisaks sportlikule tulemusele võib mängus olla ka mõlema meeskonna tulevik. Kaks kümnendit Arsenali juhendanud Arsene Wengerit on pikalt seostatud PSG peatreeneritooliga, sest Wengeri suurepärased suhted PSG omaniku Nasser Al-Khelaifiga ei ole enam ammu saladus. Pole võimatu, et kesise hooaja korral võib Wenger inglastele lehvitada ning kodumaale naasta.

Viimastel aastatel Prantsusmaa kõrgliigat täielikult domineerinud PSG jaoks on käimasolev hooaeg kulgenud üle kivide ja kändude. Augusti lõpus kaotati 1:3 Monacole ja viimati saadi kodus hädine 1:1 viik St. Etienne'i vastu. Neljast mängust seitse punkti teeninud PSG vireleb liigatabelis seitsmendal kohal.

Arsenali seis Inglismaal on täpselt samasugune ja seitse punkti annab tabelis kuuenda positsiooni. Samas on Londoni klubi suutnud kaks viimast liigamängu võita. Nädalavahetusel oldi Southamptonist üle 2:1.

Mõlemad meeskonnad on kimpus vigastustega. Southamptoni vastu pidi paistes silmaga platsilt minema jalutama Laurent Koscielny, kelle puudumise korral annab Arsenali loots Arsene Wenger ilmselt võimaluse suvel Boltonist hangitud Rob Holdingule.

PSG-l on probleeme rohkem. Ühest küljest teeb Prantsusmaa vutifännidele rõõmu see, et hooaja eel viga saanud kapten Thiago Silva teeb võistlushooaja debüüdi, kuid loomulikult on küsitav, kui heas vormis on brasiillane niivõrd tähtsaks kohtumiseks.

Kaitseliinist on suure tõenäosusega puudu Layvin Kurzawa ja Serge Aurier. Viimast peab paremkaitses asendama Thomas Meunier, kes suudab vajadusel edukalt rünnakule tormata, kuid kelle kaitsevõimed on ebastabiilsed. Just tema peab endale tuhka pähe raputama olukorras, kus St. Etienne viimases liigamängus viigivärava lõi.

Viimati mängisid PSG ja Arsenal ametlikus kohtumises enam kui 22 aastat tagasi, kui Prantsusmaa suurklubi jäi UEFA karikavõitjate karikasarja poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes inglastele 1:2 alla. Londonis peetud korduskohtumise võitis Arsenal Kevin Campbelli väravast 1:0 ja sai finaalis Parmast jagu samuti 1:0. Ühtlasi on see Euroopa klubijalgpallis Arsenali suurim saavutus.

PSG tahab toonase eest kindlasti revanši ja kihlveoportaalis Paf on prantslased ka mängu favoriidid (võidukoefitsient 1.94). Viik toob panustajale taha tagasi 3.70-kordselt ja Arsenali võit 4.20-kordselt. Mõlema meeskonna tänavused mängud on pakkunud palju väravaid, nii et eriennustustest on julgemad pakkumised "mõlemad meeskonnad löövad värava" koefitsiendiga 1.77 ja "kokku lüüakse üle 2,5 värava" koefitsiendiga 1.87.

Mõõnas Leicester alustab esimest Meistrite liiga hooaega

Eelmisel hooajal täieliku šokina Inglismaa meistriks kroonitud Leicester City peab klubi ajaloo esimese Meistrite liiga kohtumise kolmapäeval Belgias, kes võetakse mõõtu Club Brüggelt.
Tegemist on tõenäoliselt saamatute satside väljanäitusega, kust võitja nopib edasiseks hooajaks kõvasti enesekindlust. Leicester on Inglismaa kõrgliigat alustanud neljast mängust ühe võiduga, nii et mullu sajandi imega lõppenud hooajast ollakse praegu valgusaastate kaugusel.

Brüggel pole seis sugugi parem. Nemad on sel hooajal viiest võistlusmängust suutnud võita ühe ja kaotada kolm. Möödunud hooajal tegid belglased kaasa Euroopa liigas, kus piirdus alagrupis ühe võiduga. Samas näitab klubi ajalugu, et inglastega on suudetud üpris hästi hakkama saada. Kümnest kohtumisest on võidetud koguni kuus. Seejuures oldi inglise klubide vastu lausa võitmatud, kuni mullu kaotasid belglased Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiri play-off'is Manchester Unitedile kahe mängu kokkuvõttes 1:7.

Paf-i portaalis on kerge favoriidiseisus Leicesteril (2.50). Club Brügge võidukoefitsient on 3.10 ja viigi oma 3.30. Samas tundub selleski kohtumises, et kindlam on panustada väravalöömisele. Mõlema meeskonna tabamus toob mängijale raha tagasi 1.85-kordselt. Leicesteri kuldjala Jamie Vardy tabamus tema karjääri esimeses Meistrite liiga mängus tooks panuse kontole tagasi 2.70-kordselt.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Värsked koefid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid