Bruno Rezende, Brasiilia koondise põhisidemängija: „Sellise haava väljaravimiseks kulub palju aega. Lahkume Londonist väga kibeda enesetundega.“

Giba ehk Gilberti Filho Godoy (35): „Lõpetasin karjääri mitte nii nagu oleks tahtnud. Unistasin kullast. Sain koondisse juba kakskümmend aastat tagasi. Nüüd loobun, ma ei pretendeeri ka treeneri kohale.“

Gibal on olümpiakuld aastast 2004, MM-kuld aastatest 2002, 2006 ja 2010, ta on Maailmaliiga kaheksakordne võitja ja kahekordne maailma karikavõitja. Londoni olümpial oli ta Brasiilia meeskonna kapten, kuid põhikuuikusse ei kuulunud. Finaalis sai ta mängu lõpupoole väljakule, kuid pööret see vahetus ei toonud. Vene koondise staažikaim (on nüüdseks võistelnud viiel olümpial), Sergei Tetjuhhin (36) oli samal ajal oma meeskonna võtmemängijaid, vahendab Volley.ee.

Olümpiaturniiri kõige kasulikumaks/parimaks mängijaks (MVP) hinnati Brasiilia meeskonna mitmekülgseim mängija Murilo Endres. Resultatiivseim oli Maksim Mihhailov (Venemaa) 148 punktiga kaheksast mängust, tema sai ka parima ründaja eriauhinna.

Auhinnasaajad erialade kaupa: blokk – Max Günthör (Saksamaa), serv – Cristian Savani (Itaalia), side – Georgi Bratoev (Bulgaaria), vastuvõtt – Krszistof Ignaczak (Poola), libero – Marcus Steuerwald (Saksamaa).

Vene meeskonna peatreener Vladimir Alekno finaalijärgsele pressikonverentsile ei ilmunud. Korraldajad ütlesid ajakirjanikele, et peavalu pärast. Kuldse meeskonna kapten Sergei Tetjuhhin kommenteeris Alekno poolt finaalis tehtud ootamatuid otsuseid järgmiselt: „Minna olümpiafinaalis nii riskantsetele vahetustele – see näitab julgust. Väga tähtis omadus on usaldada oma intuitsiooni.“

Ühes finaalmängu olukorras riivas brasiillase poolt auti lendav pall Tetjuhhini kätt. Venelane tõstis vea märgiks käe, brasiillased austuse märgiks pöidla.

Venemaal on levimas ettepanek esitada Sergei Tetjuhhin ja Dmitri Muserski (finaalkohtumise resultatiivseim - 31 p) Venemaa kangelase aunimetuse saamiseks.

Meeste võrkpall oli ainuke palliala, milles Venemaa võistkond Londoni olümpiamängudel finaali jõudis. Viimati võideti pallimänguala kuld 2000. aastal Sydneys – tookord võitis käsipallimeeskond.

Kõlanud on ka ettepanek lõpetada gaasi tarnimine Ungarile – põhjuseks ungarlasest pukikohtuniku Bela Hobori järjekordne „venevastane“ vilepartii.

218 cm pikkune Muserski ajakirjanikele pärast lõputuid küsimusi: „Palun... , ma ei suuda enam seista. Brasiillased ei näidanud absoluutselt midagi uut. Teadsime väga hästi, kuidas nendega mängida. Vaja oli vaid endast jagu saada. Kahes esimeses geimis see millegipärast ei õnnestunud – brasiillased siia ei puutu.“ Ütles ja vankus garderoobi suunas, vaevu tasakaalus püsides.