Loodava ühendusega soovib liituda ka Aserbaidžaan, kus võrkpall on väga populaarne. Ühiselt leiti, et Euroopas juba eelnevalt moodustatud kolme assotsiatsiooni (Balkanimaad, Kesk-Euroopa ja Põhja Euroopa) kõrval oleks FIVB ja CEV poolt tunnustatava regionaalse ühenduse moodustamine vajalik. Ühenduse tegevuse esimesteks sammudeks oleks ühtse võistlus- ja koolituskalendri väljaarendamine nii saali- kui ka rannavõrkpallis. Kiideti heaks ühenduse juriidiline moodustamine maikuus Portugalis toimuval FIVB kongressil.

Otsustati registreerida meeste rahvuskoondis 2006.aasta MM-valikmängudele, mis toimuvad 2005.aastal hiljemalt 31.augustini. Sõltuvalt registreeritud võistkondade arvust määratakse CEV poolt augustikuus konkreetne võistlusmudel. Seni on Euroopast juba registreerunud 17 meeskonda, finaalturniiril Jaapanis osaleb maailmast kokku 24.

Otsustati, et 2004.a. rannavõrkpalli maailmakarikavõistlustele ning Euroopa meistrivõistlustele kinnitatakse täiskasvanute klassis rahvuskoondise staatusesse vaid olümpiapiletitele võistlev rannapaar Kristjan Kais ja Rivo Vesik. Nimetatud paar annab lähipäevil ka pressikonverentsi. Teiste täiskasvanud rannapaaride individuaalne (liidupoolsete garantiideta) osalemine rahvusvahelises karusellis otsustatakse igal üksikjuhul eraldi, arvestades paaride sportlikku eesmärki esindada Eesti võrkpalli maksimaalselt edukalt rahvusvahelisel areenil. Nii ei pidanud EVF juhatus õigeks ilma treenerite kogu juhatuse ja rannavõrkpalli toimkonna seisukohata lähetada EM-osavõistlustele seda alles registreerimistähtaja viimasel hetkel taotlenud paare — Kaarel Kais/Argo Arak ning Jaanus Nõmmsalu/ Sten Esna.

EVF üldkoosolek toimub 20.mail Rakveres.