Ametlikud maavõistlusmängud Rootsiga toimuvad Rootsi aja järgi 25.aprillil kell 20.00 Falköpingis ja 27.aprillil kell 13.00 Falkenbergis. Teisest mängust pühapäeval teeb Rootsi televisioon (SVT) ka teleülekande.

Eesti koondis sõidab Rootsi vaid kümnekesi — mitmeid põhitegijaid vaevavad vigastused. Vigastuse tõttu ei tee kaasa Erik Jago, Jaanus Nõmmsalu ning Romet Priimägi. Haigus vaevab libero Raigo Tatrikut ning õpingute tõttu liitub koondisega hiljem Marek Pihlak.

Rootslased peavad Eestit väga tugevaks meeskonnaks ning vanemtreeneri Kristian Wrethanderi sõnul peavad nad eestlaste alistamist võimalikuks, ent tunnistavad, et Rootsi võrkpalli tase jääb Eestile alla. Samaaegselt esimese Eesti-Rootsi maavõistlusmängudega toimuvad Falköpingis tuhande 9-13-aastase Rootsi noormängija osavõtul “Volley2000” meistrivõistlused.

Eesti vastu astuva Rootsi meeskonna keskmine pikkus on 192,5 cm, meeste maksimaalne hüppeulatus on 338,5 cm, keskmine vanus on 25,3 aastat. Kolm Rootsi koondislast mängivad klubivõrkpalli välismaal — kaks teevad kaasa Kreeka meeskondades ning üks teenib leiba Kanaari Saartel.

Eesti rahvusmeeskond sõidab Rootsi järgmises koosseisus:
1. Avo Keel
2. Veiko Lember
3. Argo Meresaar
4. Eivo Žuravljov
5. Agro Arak
6. Kristjan Õuekallas
7. Raimo Pajusalu
8. Janis Sirelpuu
9. Kristjan Sikaste
10. Sten Esna