Tallinna Telliskivi perearstikeskuse arstid võtavad päevas vastu 10-15 patsienti, kes kurdavad kas kõrget palavikku, kurguvalu, lihasvalu ja pearinglust või lihtsalt köha-nohu, teatas ETV veebiväljaanne.

Telliskivi perearstikeskuse arsti Iris Koorti sõnul on vihmase suvega inimesed kehvasti puhanud, seetõttu on “patareid” puudulikult laetud ja seekordne viirushooaeg on varem alanud kui tavaliselt.

Viroloogia kesklaborisse saadavad arstid analüüse üsna vähe, väites, et ravi on ikka üsna sarnane. Praeguste analüüsitulemuste põhjal labori juht seda hooaega ebatavaliselt varaseks ei pea.

Samuti on tüüpilised endiselt paragripp ja adenoviirused. Grippi sel aastal veel diagnoositud pole. Küll aga on positiivsete leidude osa analüüsidest langenud tavalisest 60-70 protsendist allapoole.

Tervisekaitseinspektsiooni viroloogia kesklabori juhataja Silver-Lello Jõksi sõnul võib madal diagnoosiprotsent tähendada seda, et Tallinnas liigub ringi viirus, mida labori võimalused lihtsalt ei võimalda diagnoosida. “Valik viirustest, mis võivad kutsuda esile analoogilisi haigusnähte on tunduvalt suurem, kui see kompleks viiest viirusest, mida meie oma töös kasutame,” ütles Jõks.

Tervise hoidmiseks soovitavad arstid vitamiine ja juba haige olles tuleks võtta aega kojujäämiseks.