Teine koht läks Norrasse Tobias Fossile ja kolmas koht Saksamaale Max Singerile.

„Oleme Tobiasega palju juba aasta algusest peale koos võistelnud ja tunneme teineteist hästi,“ lausus värske Euroopa meister Ilitšev. „Kogu aeg oli selline hirm, et keegi paneb tagant mööda, aga pidasin lõpuni vastu,“ lisas Ilitšev, kes edestas lõpuks Fossi kõigest kahe sekundiga.

Varem trekil juunioride tiitleid võitnud Ilitšev sõnas, et maanteed on ta veel vähe sõitnud, kuid hindab seda võitu palju kõrgemalt. „Edu on tulnud raske töö ja trenniga. Teen iga päev kõvasti trenni, et maailma tippu jõuda."

Kui Ilitšev lõpetas 18,4 km pikkuse sõidu ajaga 23 minutit ja 2 sekundit, siis Foss jäi maha kõigest kahe sekundiga. Kolmas oli Max Singer, kes jäi võitjast maha 9 sekundit.

Venelaste tugevust näitas ka see, et nende teine ja kolmas number Pavel Sivakov ja Aynur Galeev lõpetasid vastavalt viienda ja kuuendana.

Parim eestlane meesjuunioride hulgas oli täna Raimo Lätte, kes 73 võistleja hulgas sai 47. koha. Teistest eestlastest oli Kristo Enn Vaga 56. ja Kristjan Johanson 66.

Homme jätkuvad Euroopa meistrivõistlused grupisõitudega. Esmalt tulevad kell 9.30 rajale naisjuuniorid ja kell 15.00 lähevad parimaid välja selgitama U23 naised. Kahe võistluse vahepeal toimub harrastajatele mõeldud Tartu Tänavasõit.