Lammertink oli üks neist, kes alustas pigem tagasihoidlikult olles esimeses vaheajapunktis kõigest 22. kohal, kuid tõusis vaikselt kõrgemale. Kusjuures üheski vaheajapunktis ta esimesena ei tulnudki.

„Teadsin, et esimeses pooles on rajal paar põntsu ja pisut konarlikku asfalti, mistõttu otsustasin pisut tagasi hoida,“ rääkis Lammertink võistlusele järgnenud pressikonverentsil. „Poole maa peal panin tempot juurde ja tulin maksimaalse kiirusega lõpuni,“ lisas Lammertink, kellel on kusjuures profimeeskonna Lottu Jumbo leping juba enamvähem taskus.

Lammertink jõudis 31,5km pikkuse sõidu finišisse ajaga 38.32,65 ja oli neli sekundit kiirem kui ukrainlane Zmorka Marlen. „Teadsin, et olin vaheajapunktides pidevalt esimene, aga viimases osas kaotasin liiga palju aega. Ei oskagi praegu öelda, kuhu see aeg kadus, aga sinna läks võit,“ ütles Marlen, kes oli esimene enam-vähem kõikides vaheajapunktides, kuid mitte finišis.

Pronksmedalile tulnud Maximilian Schachmann kaotas esimesele lõpuks 16 sekundit. Ent sakslane võis siiski kolmanda koha üle väga õnnelik olla. Tema taga tulid sekundiliste vahedega veel kolm meest, kes medalit himustasid.

Eestlastest oli täna parim Silver Mäoma, kes saavutas 66 mehe konkurentsis 28. koha. Võitjast jäi ta maha ligi kaks minutit. Timmo Jeret oli 35. ja Oskar Nisu 50.

Kell 15 stardivad rajale meesjuuniorid, kes selgitavad välja samuti parima temposõitja.

U23 eraldistart täispikkuses: