Suurepärases hoos oli Kädy Kampus (Tartu Ülikool), kes püstitas kaalukategoorias -57 kg klassikalises jõutõmbes uue Eesti naiste rekordi 140 kg, ületades eelnevat tippmarki viie kilo võrra. Eesti rekordi purustas ta ka klassikalise jõutõstmise kogusummas – 297,5 ületades varasemat Marianna Bogdanova (285kg) tehtud rekordit enam kui 10 kilo võrra.

Uus Eesti rekord püsitati klassikalises jõutõmbes ka meeste -74 kg kaaluklassis, kus Harri Olaku (Tartu Ülikool) tulemuseks oli 242,5 kg. Sellega ületas Olak varasema enda nimel oleva Eesti rekordi viie kilo võrra. Samuti parandas noormees kõiki juuniorite Eesti rekordeid: kükis 190 kg, lamades surumises 125 kg ning kogusummas 557,5 kg.

SELLi mängude jõutõstmise teise päeva nael oli saarlase, Rait Sagori (Tallinna Tehnikakõrgkool) maailmarekordiüritus jõutõmbes klassis -105 kg. Jõutõstmises on tekkinud kurioosne olukord, kus klassikalise jõutõmbe ametlik maailmarekord on 342,5 kg, kuid Eesti rekord 343 kg. Ametliku maailmarekordi püstitamiseks on vaja I kategooria kohtunikest koosnevat kolmeliikmelist žüriid, kuid ei Eestis ega meie lähimates riikides antud taseme kohtunikke pole.

Jõutõmme ning kogu võistlus oli klassis -105 kg eestlaste siseasi, kuid Sagor võistles terve võistluse aste kõrgemal. Katse üritusel 325 kg õnnestus Sagoril kergelt. 310 kg õnnestus tõmmata ka üldkokkuvõttes teiseks jäänud Erkki Hirsnikul. Järgmiseks lasi Sagor kangile panna maailmarekordi. Kang kerkis, kuid kohtunikud tõstet ära ei lugenud.

"Ega erilist ettevalmistust mul selleks võistluseks ei olnud," sõnas Sagor peale võistlust. "Ütlen ausalt, et asend oli kehva, tundsin et libises käes ja ega ma ei suuda lõpuni tõmmata kui tunnen et libiseb."

Sagori ettevalmistust pärssis kuu aega tagasi saadud tuharalihasevigastus. "Kolm nädalat ei saanud kükkida ja see on ju põhiasi. 14. juunil Stockholmis proovime rohkem. Laseme 350 kg kangile panna," oli ta päeva lõpuks siiski optimistlik.

Üldkokkuvõttes võitis Sagor tulemusega 760 kg. Teiseks jäi Erkki Hirsnik tulemusega 715 kg ja kolmas Andres Viksi 685 kg.