Bolt võitis oma eeljooksu 20,28 sekundiga, Gatlinile mõõdeti ajaks 20,19. Kumbki väga pingutama ei pidanud. Parima aja (20,01) jooksis välja Türgit esindav Ramil Gulijev, kes püstitas mängleva kergusega isikliku rekordi.

"Jooksin oma aja ära," rääkis Bolt. "Hea on alustada võistlust eeljooksu võiduga. 200 meetrit on minu jaoks olulisem ala. Ma veidi muretsen oma füüsise pärast, 200 meetris tuleb märksa enam tööd teha. Aga arvan, et sel alal olen tehniliselt osavam."

Gatlin märkis, et oleks hea meelega jooksu kergemalt võtnud, kuid ajaga 20,35 teiseks tulnud 16-aastane (!) jaapanlasest noorte maailmameister Abdul Hakim Sani Brown sundis teda kiiremat käiku kasutama. "See kutt on fenomenaalne," kiitis Gatlin uut komeeti. "100 meetri finaal oli minu jaoks keeruline, ka vaimselt, kuna tegin lõpus apsu. Kuid keskendun nüüd 200 meetri jooksule."

Veider on aga see, et protokolli pole märgitud Bolti reageerimisaega, kõigil teistel on see ilusti olemas. Valestardi kahtlust videolt starti vaadates siiski ei ole, ju on põhjus proosalisem - tehnika tõrkus.