Veerandfinaalis lisaaja järel Leedule alistunud itaallased tegid täna otsustava vahe sisse kolmandal veerandajal, mis 15 punktiga võideti. Tänu sellele mindi viimasele 10-minutilisele perioodile vastu 20-punktilises eduseisus ning kuigi korra tšehhid veel vahe 13 silma peale vähendasid, tõid saapamaa mehed seepeale taas oma raskekahurväe väljakule ning seeläbi kulgetigi veenva võiduni.
Võitjate poolelt oli resultatiivseim kõik kolm kaugviset tabanud Andrea Bargnani, kes lõpuks enda saldole 21 punkti kirjutas. Eesti alagrupikaaslase Tšehhi särgis vedas meeskonda Jan Vesely, kes mängu lõpuks muljetavaldavad 26 punkti viskas ning selle kõrval veel ka 12 lauapalli noppis.

Itaalia värske võit tähendab, et nüüd võivad nad kohvrid pakkida ning koduteele asuda - tasuks neile EM-ilt viies koht ning pääs järgmise aasta juulis peetavale olümpia lisavalikturniirile.

Tšehhi peavad aga homme taas võistlustulle astuma, kui meie aja järgi kell 19.30 minnakse vastamisi Lätiga. Antud lahingus on mängus nii mõndagi - nimelt pääsevad tänavuse EM-i 3.-7. meeskonnad pallima edasi eelmainitud olümpia lisavalikturniiril (juhul kui üks lisavalikturniirile pääseja võistlust võõrustab, saaks võimaluse olümpiapiletit püüda ka käimasoleva EM-i kaheksas tiim - toim.).