Kui soomlased olid võidu järel seitsmendas taevas, siis Rootsi ajaleht Aftonbladet hakkas uurima, kas soomlaste otsustav värav oleks ikkagi pidanud lugema.

Soome koondislane Harri Pesonen tunnistas rootslastele, et ta kukutas otsustava tabamuse eel rootslase Adrian Kempe ning kartis selle eest karistada saada. Mäng aga hoopis jätkus ning Sakari Manninen tõi soomlastele 5:4 võidu.

„Võib olla ma ikkagi kukutasin Kempe. Sel korral lasid kohtunikud aga mängida ning karistusminuteid eriti ei jagatudki,“ sõnas Pesonen Aftonbladetile. „Ma arvan, et niimoodi on parem mängida, kui kohtunikud väga palju ei vilista.“

Rootslased ei jätnud aga jonni ning uurisid soomlaselt, kas ta tunnistab ikkagi Kempe sihilikku kukutamist. „Jah, natuke. Mõnikord kohtunikud vilistavad ning teinekord mitte,“ sõnas ta. „Olime siiski parem meeskond.“

Kokku jagati selles veerandfinaalis ainult kaks kaheminutilist karistust. Mõlemad läksid soomlastele mängu esimesel kolmandikul.

Rootsi mängumehed süüdlasi ei otsinud ning jagasid soomlastele hoopis kiitust. „Tunnustus Soomele. Nad mängisid tõesti hästi,“ sõnas Rootsi koondise peatreener Rikard Grönborg.

Olukord videos alates 2.00.