Hispaania võitis avapoolaja 39:32, kuid kolmanda veerandi lõpuks spurtisid kahe punktiga ette (57:55) kreeklased. Otsustava veerandi alguses tegi Hispaania kolme minutiga 7:0 vahespurdi ja kätte võidetud edu enam käest ei andnudki. Kreeklased jõudsid veel neli sekundit enne lõpusireeni Kostas Sloukase kaugviske järel punkti kaugusele (71:72), kuid Pau Gasol realiseeris seejärel kahest vabaviskest ühe ning Giannis Antetokounmpo ülikauge vise enam korvi ei jõudnud.

Suurepärase mängu teinud Gasol tõi 27 punkti ja 9 lauapalli, Nikola Mirotic lisas võitjate kontosse 18 silma. Kreeka tulemuslikumad olid Nick Calathes 14 ja Georgios Printezis 13 silmaga.

Hispaania meeskonna poolfinaalivastane on Prantsusmaa, kes alistas Läti koondise 84:70. Lätlased võitsid küll avaveerandi 25:21, kuid kahel järgmisel neljandikul kaotati prantslastele kokku 15 punktiga (20:35) ning otsustava veerandaja alguses kärises vahe juba päris suureks. Prantsusmaa parim oli Tony Parker 18 punkti ja 6 resultatiivse sööduga. Kristaps Janicenoks lõi lätlastele 16 silma.

Kolmapäeval on kahes viimases veerandfinaalis vastamisi Serbia - Tšehhi ja Itaalia - Leedu.

Hispaania - Kreeka mängu tipphetked:
Prantsusmaa - Läti mängu tipphetked: