Kuigi esimene veerandaeg lõppes Eesti poolt vaadatuna seisul 17:20, mindi poolajale viigiseisul 38:38. Kolmanda veerandaja lõpuks olid võõrustajad taas peal 51:47.

Viimasel 10-minutilisel perioodil asus Eesti ka 63:62 juhtima, kuid q8 sekundit enne lõppu tabasid horvaadid kolmese ning sellele meie mehed enam vastata ei jõudnudki.

Eesti parimana sai Siim-Sander Vene kirja 19 punkti ning 5 lauapalli. Kahekohalise summani jõudis ka Gregor Arbet, kelle arvele jäi 11 silma ning neli lauapalli. Janar Talts, Joosep Toome ning Sten-Timmu Sokk viskasid kaheksa, Kristjan Kangur seitse punkti.

Üleplatsimehena kirjutati horvaat Bojan Bogdanovici nimele 21 punkti.

Zagrebi turniir jätkub Eesti jaoks juba homme kell 22.00, kui kohtutakse Iisraeliga. Iisrael kaotas hilisõhtul teises turniiri avavooru mängus Bosnia ja Hertsegoviinale 79:80.

Enne mängu:

Allesjäänud koondise kandidaatide number on 13, sest pärast Toyota Nelja Rahvuse Karikaturniiri pidi peatreener Tiit Sokk koondist kärpima ühe liikme võrra. Väljalangejaks oli Rain Raadik, mängija, kes A-koondise mängudes kõige vähem platsil käinud. Treeningutel oli tema panus samas väga väärtuslik.

Koondisega ühineb Zagrebi turniiriks ka Joosep Toome, kes sai koduse turniiri ajal põlvehäda tõttu põletikuvastast ravi ning elas meeskonnale kaasa tsiiviilrõivais.

"Joosep tuleb Zagrebisse ja lülitub minu nägemuses ka mängu," sõnas Tiit Sokk täna ennelõunal. "Kindlasti mängib. Selline see plaan oli, et ta saab Tallinna turniiri ajal rahulikult taastuda."

Maha jääb Rain Veideman, kes sai viga koduturniiri avamängus. Tema puhul on vigastus keerulist laadi, seetõttu ringles paari päeva jooksul ka erinevaid diagnoose. "Lihtsalt öeldes on tal põlvesidemete venitus," ütles Kalle Põder, koondise arst. "Taastumiseks läheb tal meie hinnangul nädala ringis, seetõttu ta ka Zagrebisse kaasa ei tule."

Kõik Eesti koondise mängud Zagrebi turniiril on nähtavad ka Delfi TV vahendusel.

Zagrebi turniiril kuuluvad koondisse:

Positsioonid 1-2: Sten-Timmu Sokk, Tanel Sokk, Martin Dorbek, Gert Dorbek

Positsioon 3: Gregor Arbet, Siim-Sander Vene, Tanel Kurbas, Erik Keedus

Positsioon 4-5: Kristjan Kangur, Reinar Hallik, Joosep Toome, Janar Talts

Turniir Zagreb Arenal (Ulica Vice Vukova 8) ajakava:

Kolmapäev 26.08 (Eesti aja järgi)

Kell 19.00 Horvaatia-Eesti

Kell 22.00 BIH-Iisrael

Neljapäev 27.08

19.00 Horvaatia-BIH

22.00 Iisrael-Eesti

Reede 28.08

19.00 Eesti-BIH

22.00 Horvaatia-Iisrael