Toni Kroos ja Mario Gomez olid Saksamaa esimese tunniga 2:0 juhtima viinud, kuid siis lõid inglased ühe "mammu" teise järel ning väljusid suurest vastasseisust võitjatena. 61. minutil jättis sakslaste kaitsjad pika ninaga ja kõmmutas karistusala tagumisest otsast palli väravasse Harry Kane, 74. minutil sooritas uskumatu trikilöögi värava ette täpse tsenderduse saanud Jamie Vardy. Lõppskoori vormistas esimesel üleminutil nurgalöögist peaga Eric Dier.

Nii Vardyle kui Dierile olid need nende esimesed koondiseväravad. Tänavu Leicester Cityga imet teinund Vardy tõdes mängujärgses intervjuus ITV vahendusel, et tänane õhtu oli tema hooaja kõrghetk: "Arvan küll, et oli. Üritasin silma paista, suutsingi seda ja me võitsime. Tahtsin lihtsalt etteposti söötu saata, midagi pallile vahele panna ning juhtumisi oli selleks kand. Õnnega pooleks läks sisse."

Võiduvärava sepistanud Dier sõnas: "Ütlesin Jordan Hendersonile, et ta nurgalöögi etteposti saadaks, kuna ta oli varem mulle mõned tagumisse posti riputanud. Ta pani selle täpselt õigesse kohta ja ma sain pea vahele. Olen väga õnnelik."

Ärevate aegade tõttu oli sõpruskohtumist Berliini olümpiastaadionile turvama toodud ligi 1500 politseinikku. Nagu igal pool mujalgi Euroopas, algas ka see mäng leinaseisakuga Brüsseli terrorirünnaku ohvrite mälestuseks.