Esimene poolfinaal TTÜ ja Šiaulai vahel kulges korvidevaeselt ning punkt-punkti heitluses. Hea lõpuga kindlustas endale finaalikoha Šiaulai Ülikool seisuga 43:41. Teine poolfinaal Tartu Ülikooli ja Vytautas Magnuse nimelise Ülikooli vahel oli lahtisem, kuid selles vastasseisus vormistas Leedu ülikool oma võidu kindlamalt numbritega 64:52.

Pronksikohtumisest kujunes Tartu Ülikooli triumf. Südikalt võidelnud tartlased vormistasid lõppseisuks 77:70 ja napsasid tallinlaste eest pronksmedalid.

Finaalist sai aga korvpalli nautima tulnud publikule tõeline maiuspala. Mäng kulges võrdselt kuni viimase veerandaja keskpaigani kui Vytautas Magnuse meeskond tabas kahel järjestikusel rünnakul kaks kolmepunkti viset, haarates initsiatiivi ning surudes Šiauliai tagaajaja rolli.

Hoolimata sellest suutis tõelist võitlusvaimu näidanud Šiauliai viia mängu kahe lisaajani. Viimasel lisaajal suutis rünnakul paremaid lahendusi näidata taas Vytautas Magnuse ülikool, kelle mängijad suutsid vabavisked edukalt ära realiseerida ning lõpp kuulus neile. Vytautas Magnuse ülikool võitis SELLi korvpalliturniiri finaali 74-72.

SELLi mängude ülipõnevat korvpallifinaali Vytautas Magnuse nimelise ülikooli ja Šiaulai ülikooli vahel olid vaatama tulnud ka homme Eesti meistrivõistluste kolmandat finaalmängu pidava Tartu Ülikool Rocki leegionärid Vilmantas Dilys ja Augustas Peciukevicius. Külmaks ei jätnud põnev finaalmäng neidki. "Oli suurepärane mäng. Kaks lisaaega" arvas Peciukevicius pärast mängu. Kitsi ei olnud mees ka kiitusega mängijate aadressil. "Nad on väga head. Suur osa võitjate meeskonna mängijatest mängib ju Leedu esiliigas ja seal on tugevad meeskonnad. Tase on kõrge!".

Rahvusvahelised SELL Üliõpilasmängud toimusid 16.-18. mai. Järgmine kord toimuvad SELLi mängud Leedus, Eestis on mängud taas 2018. aastal.

Korvpalli esmased tulemused leiab siit.

Uudise autor:

Simo-Andre Kadastu