Avamängus oli Kalev tunnistanud Iisraeli klubi Rishon Le Zion Maccabi 92:81 paremust. Sofia Lukoil Academic alustas hooaega 68:75 kaotusega venelaste Krasnojarski Jenisseile.

Kohtumist alustasid pisut teravamalt Alar Varraku juhendatavad ja poolajale mindigi juba 10-punktilises eduseisus. Kolmandal veerandajal oli Eesti tiimi edu korraks isegi 15 silma, aga seejärel tulid bulglaarlased mitme tabava kaugviskega mängu tagasi ja viimasele 10-minutilisele perioodile vastu minnes oli Kalevi edu vaid 4 punkti.

Neljanda veerandaja keskpaigaks läks Sofia tiim juba 71:70 juhtima ja kuigi Kalev sellele kahe täpse kaugviskega vastas, jäi viimane sõna ikkagi kodutiimile. Kalevlased jäid ka viimastel minutitel lootma 3-punkti visetele, mis paraku ei tabanud ja seega leiti end viimasel hetkel olukorrast, kus 78:77 eduseisul oli viimane rünnakuõigus väljakuperemeestel.

Kuigi Bulgaaria liiga hetkeliider viivitas viskega päris viimase sekundini, tabas lõpuks üleplatsimehena 23 punkti visanud Filip Videnov koos lõpusireeniga hullu lauapõrkest sissekukkunud kolmese ja seega oli Kalevi teine, ülimalt mõru 78:80 kaotus eurosarjas tõsiasi.

Kalevi parimana viskas täna 16 punkti Josh Boone, kes selle kõrval ka 5 lauapalli maha võttis. Brandis Raley-Rossi nimele jäi 15 silma, 7 lauapalli ja 4 korvisöötu. Ka ülejäänud kaks leegionäri jõudsid kahekohaliste numbriteni - Rolands Freimanis viskas 12, Marco Killingsworth 10 punkti. Nende vahele mahtus veel 14 punkti kirja saanud Sten-Timmu Sokk.

Vaata mängu tipphetki: