"Meie rahvuskoondise võimed on märksa suuremad kui tulemused, mida suudetakse näidata. Käimasolev EM valmistas tohutu pettumuse," kritiseeris Mutko alagrupiturniiriga piirdunud rahvuskoondist, vahendab AP. "Meie koondise EMi absoluutne miinumumeesmärk oli vähemalt play-offi avaringi pääsemine."

"Koondises tuleb teha suuri muutusi. Meeskond ei olnud füüsiliselt vormis, mängijad olid väsinud," lisas spordiminister, vihjates peatreeneri Dick Advocaati valele treeningmetoodikale.

Mutko sõnul on asjad halvasti ka koduses meistriliigas. "Enamus meie klubide peatreenereid on välismaalt. Ärme laseme ennast petta. Me peame Venemaa kooliga treenerid tagasi tooma. Viimase 20 aastaga on meie kodumaised treenerid ära kadunud," lisas spordiminister.

Mutko arvustas ka rahvuskoondise kaptenit Andrei Aršavinit, kes väitis, et see on fännide mure, kui koondise tulemused ei vasta nende ootustele.

"Meie koondislased peaksid fännide suhtes tänulikkust üles näitama. Fännide ja mängijate vahelised pinged tuleb lõpetada. Mängijad peavad mõitsma, et kogu nende tulu tuleb lõppkokkuvõttes fännidelt," lisas spordiminister,