"Tundsime end kui väeteenistusse kutsutud sõdurid, kes saadeti koju enne kui kaheaastane riiklik teenistus läbi. Oleme demoraliseeritud, sest tahtnuks edasi teenida ja sõdida kuni 15. kuupäevani välja, aga täna meid kurvastati ja saadeti koju," sõnas Tšertšessov pressikonverentsil.

"Me olime sel turniiril edukad, kuid ma usun, et suudame veel kaugemale minna. Teadsime, et suudame raske tööga edu tuua. Meie rahvas ei hakanud meid mitte üksnes usaldama, vaid ka armastama. Nad teavad, mida rahvuskoondis tähendab. Usun, et suutsime selles osas olukorda parandada. Aga ma tahan, et me poleks rahul ja läheksime edasi," lisas treener.

Tšertšessov sai mängu järel telefonikõne ka Venemaa presidendilt. "Vladimir Putin helistas mulle päeval ja soovis edu ning õnnitles meid kohtumise järel hea mängu eest. Ma ütlesin talle, et olen pettunud. Ta ütles seejärel julgustuseks, et me hoiaksime silmad lahti ja teeks tuleviku jaoks õigeid otsuseid," teatas Tšertšessov.

Mängu tribüünilt jälginud Venemaa peaminister Dmitri Medvedjev külastas kohtumise järel venelaste riietusruumi ja kiitis mehi südika mängu eest.

Ühtlasi avaldas Tšertšessov, et Roman Zobnin keeldus penaltiseerias osalemisest. "Tegelikult ei tahtnud keegi vabatahtlikult lüüa, kuid kui ma 120 mänguminuti järel Zobninilt küsisin, kas ta tahaks lüüa, reageeris ta nagu poleks mind kuulnud. Te nägite, kes lõid penaltisid. Need, kes olid selleks valmis," sõnas treener.

Horvaatia kohtub poolfinaalis Inglismaaga, teise finalisti selgitavad Prantsusmaa ja Belgia.