Loomulikult on selline asi ajanud venelased vihaseks ning viimati kostitas Rahvusvahelist Olümpiakomiteed ROK-i sõimuga iluuisutamise meesüksiksõidu 2002. aasta Salt Lake City olümpiavõitja Aleksei Jagudin.

Ebatsensuureisd väljendeid kasutanud Jagudin nimetas ROK-i muuhulgas kaabakate kambaks ja kõntsaks. Neljakordse maailmameistri hinnangul keerab ROK lihtsalt inimeste elu tuksi ja seejuures tehakse veel head nägu ning räägitakse, et sport ja poliitika ei ole seotud.

Viimaste teadete kohaselt jätab ROK olümpialt eemale laskesuusatähe Anton Šipulini, murdmaasuusataja Sergei Ustjugovi ja lühirajauisutaja Viktor Ahni. Nimetatud kolmiku ümber ongi lahvatanud kõige suurem skandaal. Ükski neist ei ole kunagi andnud positiivset dopinguproovi ja seni on neil lubatud ka edasi võistelda. Kuid nüüd tundub, et ROK ei luba neid ikkagi olümpiale, kuna nende hinnangul ei pruugi nimetatud meeste minevik täitsa puhas olla.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee ROK peab sel nädalal avalikult välja ütlema otsuse, keda nad lubavad neutraalsete sportlastena PyeongChangi olümpiale ja keda mitte.