Venemaa koondis on kodusel MM-il jõudnud veerandfinaali. Venelased saavutasid A-alagrupis Uruguay järel teise koha ning suutsid kaheksandikfinaalis penaltiseerias alistada Hispaania. Veerandfinaalis on neid ees ootamas Horvaatia.

“See on farss,“ teatas omal ajal jalgrattalegendi Lance Armstrongi vahele võtnud Tygart. “See on juba kõigile teada fakt, et Venemaa valitsus oli otseselt seotud dopingu tarvitamisega ja nende jälgede peitmisega 2014. aasta Sotši olümpial. Eesmärk oli näidata Venemaa võimu ja tõusta mängude kõige edukamaks medaliriigiks. Seda on nüüdseks juba tõestatud.“

“Nüüd korraldavad nad järgmist suurvõistlust. Teame, et nende dopingusüsteem oli täiesti olemas. Lisaks teame, et selle süsteemi ja Venemaa jalgpalli vahel on otsene seos. Nad on tõestanud, et nad ei kohku kunagi tagasi. Kui usume, et sel korral on asjad teisiti, siis oleme rumalad. Praegu nad lihtsalt naeravad kõigi üle,“ teatas Tygart veendunult, et Venemaa jalgpallurid kasutavad endiselt dopingut.

2016. aastal avaldatud McLareni raportist selgus, et lisaks talisportlaste ja kergejõustiklaste dopinguproovidele manipuleeriti ka jalgpallurite testidega.

Seejuures ei ole seekordsel MM-il kohal ka Rahvusvahelise Antidopinguagentuuri WADA töötajaid.

Norra rahvusringhääling NRK kirjutab, et FIFA-l oli võimalus dopingutestide usaldusväärsuse tõstmiseks MM-ile WADA ametnikud kutsuda, kuid seda otsustati mitte teha. Proovide võtmist Venemaal koordineerib FIFA ise.

"Ma leian, et see on kohutav. See nõrgestab avalikkuse usaldust antidopinguprogrammi," ütles Tygart.

Varem on WADA vaatlejad olnud kohal nii olümpiamängudel kui ka eelmisel MM-finaalturniiridel. Tygarti sõnul jätab nende puudumine Venemaal toimuvalt turniirilt avalikkusele väga kahtlase mulje.

"Kui FIFA-l pole midagi varjata, siis miks nad ei lase WADA vaatlejaid ligi, et nad saaksid kirjutada raporti, nagu see oli olümpia päevil? See tekitab küsimuse: kas neil on midagi varjata?" küsis Saksamaa dopinguajakirjanik Hajo Seppelt, kes on juba aastaid venelaste riiklikku dopingusüsteemi uurinud ja seda paljastanud.