Kõmuliseks muutis Inglismaa võidu Ukraina 63. minutil löödud viigivärav, mis aga väravajoonelt puhtaks löödi. Joonekohtunik ega peakohtunik olukorda väravaks ei lugenud, kuid videokordusest oli selgelt näha, kuidas pall joone ületas.

Veerandfinaalpaarid:
Kreeka - Saksamaa
Tšehhi - Portugal
Hispaania - Prantsusmaa
Itaalia - Inglismaa

Ukraina - Inglismaa: 0:1 (0:0)
48. minut: Rooney
63. minut: Devic lööb palli selgelt väravasse, kuid Terry lööb selle puhtaks ja joonekohtunik ei loe väravat.
Ukraina: Pjatov, Selin, Hatšeridi, Rakitski, Tõmoštšuk, Garmaš, Husjev, Jarmolenko, Konopljanka, Milevski, Dević

Inglismaa: Hart, Johnson, Cole, Terry, Lescott, Gerrard, Young, Milner, Parker, Rooney, Welbeck

Rootsi - Prantsusmaa: 2:0 (0:0)
54. minut: Ibrahimović
90. minut: Larsson

Rootsi: Isaksson, Granqvist, Mellberg, M-K Olsen, A Olsen, Svensson, Källström, Larsson, Ibrahimović, Bajrami, Toivonen

Prantsusmaa: Lloris, Clichy, Debuchy, Mèxes, Rami, Ben Arfa, Diarra, M’Vila, Nasri, Ribéry, Benzema

Mängu eel:
Ukraina – Inglismaa

Ukrainal on seljataga 2-1 võit Rootsi üle ja 0-2 kaotus Prantsusmaale. Inglismaa seevastu suutis avamängus Prantsusmaaga viigi teha ja põnevas mängus Rootsiga 3-2 võidu võtta. Seega on tabeli kaks esimest praegu Inglismaa ja Prantsusmaa 4 punktiga, Ukraina on kolme punktiga kolmas ja mõlemad mängud napilt kaotanud Rootsi seni punktiarvet avada pole suutnud. Prantsusmaa ja Inglismaa ei pääse koos veerandfinaali vaid sel juhul, kui Ukraina võidab Inglismaad.

Neljast viimasest omavahelisest mängust on ukrainlased saanud ühe võidu, inglased on peale jäänud kolm korda. Ukraina peatreener Oleh Blohhin ja inglaste loots Roy Hodgson on kaks kõige vähem aega oma koondise juures olnud treenerit. Hodgson nimetati koondist juhendama alles maikuus, Blohhin asus Ukraina treeneriks 2011. aasta aprillis. Blohhin oli oma riigi esinduskoondise treener aga ka aastatel 2003-2007. Üks huvitav sarnasus on täna vastamisi minevatel meeskondadel veel. Nimelt mängivad Inglismaa koondise kõik 23 meest koduliigas ja ka Ukraina koondisest on vaid kaks mängijat välisliigadest.

Inglismaa algkoosseisu naaseb kõigi eelduste kohaselt Wayne Rooney, kes kahest esimesest kohtumisest mängukeelu tõttu eemale jäi. Samuti loodavad inglased algkoosseisus näha kiiret Theo Walcotti, kes senise turniiri kolmekümne mänguminutiga on löönud ühe värava ja andnud ühe väravasöödu. Ukrainlaste suurimaks mureks on see, kas vanameister Andri Ševtšenko saab viimaseks alagrupimänguks põlve korda ja aitab ukrainlastel edasipääsu püüda.

Prantsusmaa – Rootsi


Edasipääsu kindlustamiseks piisab Prantsusmaale täna viigist, kuigi ka kaotuse korral tagatakse edasipääs juhul kui Inglismaa võidab või mängib viiki Ukrainaga. Rootsil seevastu mingeid võimalusi veerandfinaali pääseda enam ei ole. Rootslased suutsid viimati omavahelises mängus alistada prantslased 1969. aasta MM-valikturniiril. Vaatamata sellele, et Prantsusmaa jaoks on mäng olulisema kaaluga, pole lihtsat mängu rootslaste vastu oodata. Hästi on Rootsi seda tõestanud sel turniiril nii Ukraina kui ka Inglismaa vastu.

Rootslaste peatreener Erik Hamrenil suuri muresid vigastustega ei ole, vaid kaitsja Mikael Lustig jääb mängust suure tõenäosusega eemale. Prantslastest on Yohan Cabaye vigastanud jalga ja teinud seetõttu teistest eraldi trenni. Kui Cabaye mängida ei saa, siis peaks teda asendama Yann M´Villa. Vasakkaitses jätkab ilmselt Gaël Clichy. Keskkaitses võib täna alustada Arsenalis mängiv Laurent Koscielny, kellele oma koha peaks sel juhul loovutama ilmselt ebakindlalt turniiri alustanud Adil Rami.

Täna on viimane alagrupimängude päev, ülehomme alustatakse veerandfinaalidega.