Neljapäeval lähevad poolfinaalides vastamisi Donetski Šahtar — Sevilla FC ning Villarreal CF — Liverpool FC. Täpselt nagu tugevaimas klubisarjas, on Euroopa Liigaski võimalus Hispaania finaaliks, aga kindlasti arvavad Ukraina ja Inglismaa esindajad teisiti.

Kaks Meistrite liigast pudenejat kohtuvad Lvivis

Šahtari kodumäng — mis peetakse Lvivis — viib Paf-i koefitsientide alusel kokku vägagi võrdsed vastased, sest mõlema võiduvõimalusi hinnatakse samaväärselt 2.70-ga. Avamängu viigikoefitsient on 3.30.

Klubid kohtusid samas sarjas — siis veel UEFA karikaturniiri nime all — ka 2007. aasta märtsis kui kaheksandikfinaalis sai Sevilla mälestusväärse võidu. Pärast 2:2 lõppenud avamängu, lõi Sevilla väravavaht Andres Palop Donetskis neljandal lisaminutil 2:2 viigivärava ning hispaanlased said lisaajal 3:2 võidu. Sevilla läks toona lõpuni ehk võitis UEFA karika.

Sevilla soovib kindlasti sel hooajal teha ajalugu, sest ükski klubi pole seda turniiri kolm aastat järjest võitnud, ent Hispaania liiga mulluse kuuenda klubi näol on just tegemist 2014. ja 2015. aasta tšempioniga. Šahtarilgi on ette näidata eurovõit, nimelt võitis Ukraina klubi 2009. aastal viimaseks jäänud UEFA karikaturniiri.

Sevillal ukrainlastest head mälestused

Tänavust hooaega alustasid mõlemad klubid Meistrite Liigas, aga pudenesid alagrupifaasi järel “allapoole”. Et Šahtar pidi osalema ka tippliiga valikvoorudes, siis on ukrainlaste jaoks neljapäeval tegu juba käesoleva hooaja 17. euromänguga! Sevillal on Ukraina klubidega mängimisest vaid häid mälestusi — eurosarjades neli võitu ja viik. Viimati alistas Sevilla mulluses Euroopa Liiga finaalis just Ukraina esindaja Dnipropetrovski Dnipro.

Pühapäeval sai Sevilla koduliigas magusa 2:0 võidu linnarivaal Real Betise üle, mis praktiliselt kindlustas klubile 7. koha ehk pääsu uueks hooajaks Euroopa Liigasse. Aste kõrgemal osalemiseks peab Unai Emery juhitav tiim ajaloolise kolmanda järjestikuse euroliiga võidu saama. Šahtar mängis laupäeval võõrsil 1:1 viiki Odessa Tšornomoretsiga ning peab teist hooaega järjest Kiievi Dinamo järel Ukraina meistrivõistluste hõbemedalitega leppima.

Villarreal läheb seitsmenda koduvõidu järele

Teises poolfinaalis kohtuvad vastupidiselt esimesele “algupärased” Euroopa Liiga klubid, sest nii Villarreal kui Liverpool alustasid sügisel just selles sarjas. Hispaania klubi on eurosarjas varemgi kahel korral poolfinaalini jõudnud, Liverpoolil on aga trofeekapis kolm UEFA karika võitu, viimane 2001. aastast, lisaks muidugi viiele Meistrite Liiga esikohale.

Vähemalt avamängu soosikuks on aga hoopiski Villarreal, kelle võidukoefitsient on 2.45. Liverpoolil on sama number 3.00, viigil 3.25. Põhjuseks on loomulikult Hispaania klubi võimas koduvorm, sest sel hooajal on kodusel El Madrigali staadionil saadud kuuest mängust kuus võitu ja seda väravate vahega 11:1.

Liverpool on aga ainus kaotuseta meeskond tänavuse hooaja Euroopa Liigas. Samas ollakse ka suurimad viigimeistrid, sest 12 mänguga on viie võidu kõrval tehtud koguni 7 viiki, sealhulgas viiel korral võõrsil. Seega tasub ära tuua ka tulemuste 0:0 (7.50) ja 1:1 (6.75) koefitsiendid.

Cedric Bakambul võimalus parimaks snaipriks tõusta

Nädalavahetuse koduliigamängudeski leppisid mõlemad tiimid viigiga. Liverpool andis kodus käest 2:0 eduseisu ja viigistas 2:2 Newcastle Unitediga. Villarreal mängis El Madrigali staadionil väravateta viiki Real Sociedadiga. Euroopa Liiga kohtumine on ehk tähtsam inglastele, sest Liverpooli eurosarjapääs on nelja punkti kaugusel, samas kui Villarreal hoiab kinni viimasest Meistrite Liiga pääsmest, edestades nelja silmaga Vigo Celtat.

Villarreal — Liverpool mängult leiame mõnes mõttes ka hetke “kuumima” Euroopa Liiga palluri. Hispaania klubi ründaja Cedric Bakambu lõi märtsi- ja aprillikuiste mängudega Villarreali kaheksast väravast koguni kuus! Kongolane on nüüd vaid ühe tabamuse kaugusel hooaja parimast Euroopa Liiga snaiprist, Bilbao Athleticu Aritz Adurizist, väravaid neil vastavalt 9 ja 10. Bakambu neljapäevaseks skoorimiseks on Paf-is koefitsient 3.00.