„Selge see, et ma ei treeninud neli aastat eesmärgiga viiendaks tulla. Samas jäin medalist kahe meetri kaugusele. Olen terve hooaja peale trennis teinud vaid kaks heidet, mis viinuks täna poodiumile. Selge, et seda on liiga vähe,“ kommenteeris 37aastane Kanter, kes osales olümpiamängudel neljandat korda. „Oma tegin ära. See oli juba enne enam-vähem selge, et kõrgesse mängu sekkumiseks pean ennast ületama ja hooaja margi tegema."

"Tundsin, et kolmanda katse järel karjudes hakkab pilt tasku minema," märkis Kanter, et kuumust ei olnud kerge taluda.

Kulla sai Christoph Harting, kes viimases voorus põrutas 68.37, hõbeda Piotr Malachowski 67.55ga ja pronksi üllatusmees Daniel Jasinski 67.05ga. Üllatusmeheks tuleb täna Eesti rahva rõõmuks tituleerida ka esimesel olümpial medalimängu sekkunud 27aastast Martin Kupperit, kel jäi poodiumikohast puudu vaid 47 sentimeetrit. Üldistades võib öelda, et noorema põlvkonna mehed, kes on aastaid olnud vanemate ja kogenumate (Kanter, Malachowski, Robert Harting) järel justkui paisu taga kinni, murdsid täna jõuliselt läbi.

Kanteri sõnul segas keerutav tuul Rio de Janerios veidi kaarte ja soosis neid, kes armastavad heita kõrgele. Kanteril endal jättis tehnika heite lõpuosas soovida – mees ise kaldus vasakule, ketas lendas paremale ja heite algfaasi hea kiirus ei kandunud heiteriista. Nõnda vihisesid need reeglina liiga madalalt.

Eesti rekordimees oli Kupperi viimase heite järel kindel, et Aleksander Tammerti hoolealusest saab Brasiilias medalimees. „Olin kindel, et tal on medal kaelas. Alguses arvasin isegi, et hõbe. See, et saksa poistel on midagi varuks, oli veidi üllatav,“ nentis Kanter.

Eriti üllatas teda Jasinski esiletõus. „Huvitaval kombel sattusin temaga korduvalt siin koos treenima ega näinud põhjust, miks peaksin kaotama. Talle andis tuul eelise, sest tema heidab kõrgemale. Samas tegi Jasinski väga korraliku seeria, see polnud mingi ühekordne sähvatus.“