Kultuuriministeeriumile spordipreemiate maksmiseks eraldatud 290.000 kroonist saab Ungaris Szekesfehervaris toimunud moodsa viievõistluse Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitnud Imre Tiidemann 150.000 krooni ning tema treener Johannes Peets 15.000 krooni, teatas kultuuriministeeriumi pressiesindaja BNS-ile.

Madeiral (Portugal) toimunud vehklemise Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali võitnud Kaido Kaabermaale eraldati 60.000 krooni ning tema treenereile Peeter Nelisele ja Boriss Joffele kummalegi 7500 krooni.

Poolas Wroclawis toimunud Euroopa meistrivõistlustel judos pronksmedali võitnud Aleksei Budõlin saab preemiaks 40.000 krooni ning tema treener Feliks Saakjan 10.000 krooni.

Valitsus otsustas sportlaste premeerimiseks reservfondist raha eraldamise kultuuriministeeriumi ettepanekul.

Kultuuriministeeriumi seletuskirjas seisab muu hulgas, et Imre Tiidemann on oma stabiilsuse poolest üks reaalsemaid kullapretendente Sydney olümpiamängudel.

Tiidemanni meistritiitel on eesti moodsa viievõistluse kõigi aegade väljapaistvaim tulemus, samuti on Sydney olümpiamängude reaalne medalitaotleja Kaido Kaaberma.