Chelsea läks juhtima juba 9. minutil, kui Michael Essien saatis palli kauni löögiga Victor Valdesi väravasse 25-lt meetrilt latipõrkega.

66. minutil jäi Barcelona kümnekesi, sest kohtunik näitas punast kaarti Eric Abidalile. 

Barcelona surus kümnekesi edasi ja näis, et Chelsea võtab võidu ja pääseb finaali, nagu mullugi, kuni Iniesta lajatas 20-lt meetrilt Petr Cechile püüdmatult lati alla.

Seejuures oli Iniesta löök Barcelonal terve mängu jooksul ainus, mis värava raamidesse mahtus!

Pärast viigiväravat tormas Chelsea rünnakule ja Michael Ballacki löök tabas seljaga tema poole olnud Samuel Eto'o kätt, kuid norralasest kohtunik Tom Henning Ovrebo, mis põhjustas Chelsea mängijate raevu.

Nad jätkasid kohtunikuga seletamist ka pärast lõpuvilet, kõige ägedam neist, Didier Drogba, sai lõpuks kollase kaardi.

Niisiis kohtuvad 27. mail Rooma olümpiastaadionil finaalis karikakaitsja Manchester United ja Barcelona.

Algkoosseisud:

Chelsea: Cech, Bosingwa, Cole, Alex, Terry, Essien, Ballack, Lampard, Malouda, Anelka, Drogba.
Vahetusmängijad: Hilario, Ivanovic, Di Santo, Mikel, Kalou, Belletti, Mancienne.

Barcelona: Valdes, Alves, Abidal, Pique, Toure, Busquets, Keita, Xavi, Iniesta, Eto'o, Messi.
Vahetusmängijad: Pinto, Caceres, Gudjohnsen, Bojan, Sylvinho, Hleb, Pedro.

Mängu eellugu:

Nendevaheline avakohtumine nädal tagasi Hispaanias lõppes väravateta viigiga, mis annab mõningase eelise Londoni klubile.

Barcelona ridades ei saa kaasa mängida kaks põhikoosseisu kaitsjat - Rafael Marquez sai poolfinaali avamängus vigastada ja teda asendanud Carles Puyol teenis teise kollase ning peab mängu vahele jätma.

Samuti hämab Kataloonia tippklubi ründaja Thierry Henry tervisliku seisundi üle, samas pole mingi ime, kui prantslane õhtul väljakule jookseb.

Viimasel kuuel hooajal viiendat korda poolfinaali jõudnud ja mullu finaalis Manchester Unitedile alla jäänud Chelsea saab välja panna esinduskoosseisu.

Londoni klubi peatreener Guus Hiddink on kindel, et tema hoolealustel on suur soov finaali jõuda, lisaks on mitmele mängijale see vast viimaseks võimaluseks.

Finaalist unistab ka Barcelona loots Josep Guardiola, kelle arvates on tema ja meeskond valmis finaali jõudma.

Esimene finalist on karikakaitsja Manchester United, kes eilses korduskohtumises alistas võõrsil Londoni Arsenali 3:1 ja võitis kokkuvõttes 4:1.