"Minu arust on see lugupidamatu küsimus," kommenteeris Popovich mängujärgsel pressikonverentsil hetke, kui tähtmängijalt Donovan Mitchellilt küsiti, kas ta oleks tahtnud näha teisi NBA mängijaid enda kõrval. "Kui tuuakse lihtsalt teemaks, et meil oleks võinud olla see või see mängumees, siis sellega ei austa te ei Prantsusmaad ega ühtegi teist koondist siin turniiril."

"Prantsusmaa võitis meid. Pole vahet, kes tiimis mängisid," jätkas legendaarne treener. "Ma ei saaks olla rohkem uhke nende 12 mängija üle, kes ohverdasid oma suve, et siin olla. Nad ei olnud kordagi varem koos mänginud, tulid nüüd siia võistlema ja väärivad austust selle eest."

"Täpselt samamoodi väärib Prantsusmaa kiitust võitmise eest. Asi ei ole selles, et "USA-l puudusid teatud mängijad". Praegu on juttu vaid mängijatest, kes olid siin. Ei ole mingeid "teisi mehi". Koondist esindanud korvpallurid mängisid suurepäraselt ja olen väga uhke nende üle."

Peatreeneriga nõustus ka Mitchell, kes tõi tänases kaotusmängus üleplatsimehena 29 punkti. "Kui teised korvpallurid siia ei tulnud, on see nende süü. Lisaks on ju ka mehi, kes tahtsid MM-il mängida, aga ei pääsenud koosseisu. Ma tean, kuidas ma ennast tunnen ja kuidas tunnevad end korvpallurid, kes MM-ile ei pääsenud. Miks te ei keskendu neile?"

"Meie jaoks on nüüd hooajad läbi. Tulime siia, et mängida Popovichi käe all," jätkas Mitchell. "Me ei keskendu mängijatele, keda pole siin. Meil on 12 mängijat olemas, kes soovisid USA-d esindada, täpselt nagu teistel riikidel on omad korvpallurid. Kahju, et osad kaasmaalased meie kohta nii ei arva, aga me tulime siia oma riiki esindama ja seda me ka tegime."

Popovich kiitis ühtlasi Prantsusmaad, kes täna ameeriklased 89:79 alistasid. "See on parim Prantsusmaa tiim, keda ma näinud olen, sest nad suutsid mängida hästi nii rünnakus kui kaitses. Nad mängivad ühtse meeskonnana ja olid täna lihtsalt suurepärased."

Prantsusmaa kohtub MM-i poolfinaalis Argentinaga. USA jätkab MM-i 5. koha mängudes, esimesena minnakse vastamisi Serbiaga.