Kui paar kuud tagasi avaldasid USA koondise juhid nimekirja mängijatest, kes soovivad MM-ile sõita, oli Harden nende seast kõige kuulsam. Hiljuti teatas loobumisest ka Anthony Davis (Los Angeles Lakers).

Nüüd on esimese suurusjärgu tegijatest koosseisu jäänud vaid Damian Lillard (Portland Trail Blazers), poole kohaga võib superstaariks nimetada ka tema tiimikaaslast C.J. McCollumit, Bradley Beali (Washington Wizards), Kemba Walkerit (Boston Celtics), Kevin Love'i (Cleveland Cavaliers), Donovan Mitchelli (Utah Jazz) ja Kyle Lowry't (Toronto Raptors).

Juunis NBA meistritiitli võitnud Lowry käis äsja pöidlaoperatsioonil, aga ta loodab, et suudab kontrollmängudeks rivis olla.

18 treeninglaagrisse kutsutud palluri seas on veel Eric Gordon (Rockets), Khris Middleton (Milwaukee Bucks), Jayson Tatum (Boston Celtics), Harrison Barnes (Sacramento Kings), Tobias Harris (Philadelphia 76ers), Kyle Kuzma (Lakers), Paul Millsap (Denver Nuggets), P.J. Tucker (Rockets), Andre Drummond (Detroit Pistons), Brook Lopez (Bucks) ja Myles Turner (Indiana Pacers).

Nimede poolest jääb see kooslus selgelt maha 2008., 2012. ja 2016. aasta olümpiale ja 2014. aasta MM-ile sõitnud USA tiimidest. Võrdluseks sobib aga 2010. aasta MM-i võistkond, mida vedas tollal alles 21-aastane Kevin Durant.

Ükski teine ameeriklane ei visanud keskmiselt üle 10 punkti mängus. Duranti abistasid eelkõige Chauncey Billups, Lamar Odom, Andre Iguodala ning verinoored Russell Westbrook ja Derrick Rose. Koosseisus oli ka Stephen Curry, aga tema roll oli väike. Hoolimata kõigest suutis USA suurema vaevata kuldmedalini purjetada. Kui rohkem loobujaid pole, tuleb 2019. aasta tiimi tänu kogemustele ikkagi tugevamaks pidada.

USA koondise peatreener on Gregg Popovich, kes võttis ameti üle Mike Krzyzewskilt.

MM toimub 31. augustist 15. septembrini.