Suarez sai rahvusvaheliselt jalgpalliliidult MM-il itaallase Giorgio Chellini hammustamise eest neljakuulise jalgpallis tegutsemise keelu ning koondisekeelu üheksaks mänguks, lisaks veel 82 000-eurose rahatrahvi.

"Ta on vaese taustaga ning tema intelligents väljendub tema jalgades. Parem oleks ta haiglasse viia ja psühhiaatrile näidata. Mul ei ole midagi sportlike karistuste vastu. Mis mulle ei meeldi, on see, et teatud asju ei tohiks keeldudega lahendada," ütles Muijca Brasiilia ajalehele Folha de Sao Paulo.

"Fakt, et ta ei või jalgpalliväljakule minna ega oma meeskonnakaaslaste või koondislastega koos olla või isegi toetada jalgpalliga seotud heategevusüritust... See on hullumeelsus! Isegi valitsus ei saa ilma kohtuniku allkirjata keelata kedagi jalgpallistaadionile minemast. FIFA aga ütleb, et ta ei tohi seda teha neli kuud... Ilma igasuguse kohtumõistmiseta."

Mujica jätkas oma pahameele väljendamisega, süüdistades FIFA-t vanamoelises käitumises: "FIFA-l on vanainimese mentaliteet. Tundub, et nad tahavad oma vigadest õppida, aga miskipärast ei tee seda kunagi. Ainus asi, mis nad saavutavad, on viha ja pahameel. See poiss vajab, et keegi talle hoopis abistava käe ulataks. Varsti näeme Suarezi mängimas Neymari ja Messi kõrval. Ainult me ei tea, millal see juhtub."