Vooru keskne kohtumine peetakse laupäeval Eesti aja järgi kell 19:30 Stamford Bridge'il, kus 28 punktiga tabeli liidrikohta hoidev Londoni Chelsea võõrustab Tottenham Hotspuri, kes on 24 punktiga viiendal kohal. Nende vahele mahuvad Ragnar Klavani tööandja Liverpool (27), Manchester City (27) ja Arsenal (25).

Chelsea kerkimine tabelitippu annab märku sellest, et Londoni klubi enam kui hooaeg kestnud mõõn hakkab lõpuks ametlikult ühele poole saama. viimati juhtis Chelsea Inglismaa meistrivõistlusi tunamulluse hooaja viimasel päeval.

Samas on selge see, et nii võimas Chelsea veel pole kui tiitlivõidu aastatel, mida sel sajandil on ette tulnud neljal korral. Või on liiga siis niivõrd palju ühtlasem, sest sel sajandil on nad meistriks tulnud neljal korral ning alati hooaja esimese kolmandikuga suutnud koguda vähemalt 32 punkti.

Klubi hoog on igal juhul suurepärane, sest viimased kuus kohtumist on Chelsea võitnud ilma, et nad oleks endale lasknud lüüa ühtegi väravat. Kogu hooaja jooksul on Chelsea vastu skooritud vaid üheksa korda. Sellest vähem on endale väravaid lasknud lüüa vaid Chelsea laupäevane vastane Tottenham, kelle väravavõrku on sel hooajal sahistatud kaheksa korda.

Hotspur on viigilainel

Kui Chelsea on võidulainel, siis Tottenham on sattunud tõelisesse viigikeerisesse. Hotspur on ainus Inglismaa kõrgliiga klubi, kes pole veel ühtegi kohtumist kaotanud, kuid vahepeal tehtud neli järjestikust viiki tähendab siiski kaheksat kaotatud punkti. Senise hooaja jooksul peamiselt kaitses hiilanud meeskond pidas eelmises voorus väravarohke mängu West Hamiga, kui võitis Harry Kane'i kohtumise lõpus löödud väravatest 3:2.

Omavahelistes vastasseisudes on Chelsea üldiselt Tottenhamist üle olnud. Viimasest 48 omavahelisest liigamängust on Tottenham võitnud vaid neli. Seejuures pole võõrsil Tottenham Chelsea'st jagu saanud 26 aastat.

Seetõttu on ka loogiline, et Paf-i kihlveoportaalis on kohtumise suursoosik Chelsea, kelle võidukoefitsient on 1.75. Hotspuri võit toob panustajale raha tagasi 5.10- ja viik 3.85-kordselt. Vaatamata sellele, et tegemist on võistkondadega, kes on Inglismaa kõrgliigas sel hooajal lasknud endale kõige vähem väravaid lüüa, tundub loogiline, et laupäeval nähakse mitut väravat. Ennustus, mille kohaselt lüüakse üle 2,5 kolli on tasustatud koefitsiendiga 1.80.

Väravalööjate osas tasub pilgud pöörata Chelsea ründajate poole. Diego Costa on sel hooajal kümne väravaga liiga parim kollitaja. Tema tabamus laupäeval tooks panustajale ühe euro vastu 2,07 eurot. Sel hooajal seitse väravat löönud Eden Hazardi tabamuse koefitsient on 2.75. Viimasel ajal on heasse hoogu tõusnud ka Hotspuri Harry Kane, kes eelmises neljas liigamängus lõi kokku viis väravat. Tema tabamus on Paf-i portaalis hinnatud koefitsiendiga 3.30.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Pafi spordiennustuse leiad siit.