Kavas on kaheksandikfinaalide korduskohtumised, et selgitada neli veerandfinalisti, kes ühinevad Pariisi Saint-Germaini, Lissaboni Benfica, VfL Wolfsburgi ja Madridi Realiga kaheksa parema seas. Nii avamängude tulemused kui koefitsiendid kipuvad eelistama kodumeeskondi, sest kolm nädalat tagasi ei kaotanud esimest kohtumist keegi alanud nädala võõrustajatest.

Numbrid PSV-le lootust ei anna

Paar, kus ehk enim põnevust säilinud, on Madridi Atletico — PSV Eindhoven. Jah, avamängus jäid väravad löömata ning teisipäeval kohtutakse Madridis, aga Hollandi klubi pani ka kolm nädalat tagasi kõik koefitsientide tegijad häbenema.

Nüüd pole numbrites suurt midagi muutunud, välja arvatud, et hispaanlased on veelgi suuremad soosikud. Atletico võit on Paf-is 1.32, PSV oma 12.00 ja viik 5.00. Edasipääsulegi panustades on selge vahe sees — 1.25 ja 4.25.

Maagiline numbrite maailm ei taha PSV-le tõesti liigselt võimalusi jätta. Eindhoveni klubi pole tänavu Meistrite Liigas ühtegi võõrsilmängu veel võitnud ja ajalugu ei paku midagi lohutavat ka Hispaania tiimide vastu — võõrsilt 12-st null, kokku 25-st mängust 4 võitu. Aga eks tulpidemaa esindajatele piisab ka näiteks väravatega viigist.

Kodustel võistlustel on mõlemad päris heas hoos. Atletico on 1,5 kuud kaotuseta, laupäeval alistati kodus 3:0 La Coruna Deportivo. PSV-l katkes küll kümnemänguline võitudeseeria kui SC Heerenveeniga koduliigas 1:1 viiki mängiti, ent Amsterdami Ajaxi ees juhitakse meistrivõistlusi endiselt.

Barcelona ja City on ülisuured soosikud

Hoopis vähem pinget on kardetavasti õhus Manchesteris, kus kohalik City võõrustab Kiievi Dinamot. Avakohtumises paarkümmend minutit tublilt vastu hakanud ukrainlased jäid kodus 1:3 alla ja pole näha, et seda defitsiiti suudetaks võiduks pöörata. Edasipääsu koefitsiendid vaid kinnitavad seda: 1.01 ja 20.00! Mängu tulemusele on numbrid muidugi realistlikumad — City võit 1.54, Dinamo edu 6.20 ja viigi puhul 4.40.

Kindlasti aitab Dinamot ka taastunud Ukraina meistrivõistlused, nii on vähemalt saadud paar võistlusmängu kahe eurokohtumise vahepeal. City ebastabiilsus pole kuhugi kadunud, sest laupäeval lepiti väravateta viiki Norwichi vastu. Huvitav tõsiasi on kahtlemata, et Dinamo peab teisipäeval Inglismaa pinnal 14. eurosarjamängu ning seni on kirjas kaks viiki, 11 kaotust ja ei ühtegi võitu.

Sarnased koefitsiendid Manchesteri-mängule on hetkel ka FC Barcelona — Arsenal kohtumise eel, aga siin muidugi Inglismaa klubi vastu. Viimase edasipääsu ei usu keegi, sest selleks on koefitsient 20.00, Barcelonal on see 1.01. Mängukski ei anta põhja-londonlastele suurt lootust — Barca võit 1.23, Arsenalil 12.00 ja viigi koefitsientki on nii kõrge kui 6.50.

Barcelona on võitnud viimased 9 (!) Meistrite Liiga kodumängu, viimati AS Romat koguni 6:1. Lisaks ollakse kõikide sarjade peale 37 mängu kaotuseta, samas kui Arsenal on viimasest seitsmest kohtumisest võitnud vaid ühe ja kaotanud neli. Gerard Pique on mängukeelus, aga ilmselt vaatavad Barca poolehoidjad rohkem rünnaku kui kaitseliini poole. Kiire pilk väravalöömiskoefitsientidele ka: Lionel Messi 1.51, Luis Suarez 1.66 ja Neymar 1.87.

Kas Juve suudab Bayernit üllatada?

Ehkki koefitsiendid seda ei kinnita, on kindlasti oma ports põnevust alles ka kolmapäevaõhtuses Müncheni Bayern — Torino Juventus vastasseisus. Avamäng näis veerevat Baierimaa uhkuse kindla edu suunas, kuniks Juve otsustas teisiti ja 2:2 viik jättis õhku erinevaid võimalusi.

Mängukoefitsiendid näitavad Bayernile 1.44, Juventusele 8.00 ja viigile 4.50. Edasipääsule panustaminegi ei annaks Saksa klubi puhul suurt raha tagasi — 1.17 ja 5.50. Samas sai Bayerni võimas koduvorm — 17 järjestikust võitu — otsa 2. märtsil kui Bundesligas jäädi alla FSV Mainzile. Laupäeval alistati siiski Bremeni Werder kindlalt 5:0, Robert Lewandowski lõi järjekordse värava ja on sel aastal nüüd 11 mänguga kõmmutanud 11 kolli.

Huvitav, et täpselt samal kuupäeval kui Bayerni võimas hoog koduliigas Mainzilt löögi sai, kaotas ka Juventus esmakordselt 2016. aastal — Itaalia karika poolfinaali kordusmängus Milano Interile 0:3, kuid alistas vastased mängujärgses penaltiseerias. Reede õhtul saadi koduliigas 1:0 võit Sassuolo üle, mis tähistas rekordilist kümnendat järjestikust nullimängu Serie A-s!