Rahvusvaheline Jalgpalliliit FIFA ja UEFA tellisid EJL-i finantsauditi pärast novembris liidu juhatuses vallandunud vastuolusid, kirjutab tänane Eesti Päevaleht.

Kuigi EJL-i president Indrek Kanniku sõnul võib jalgpalliliit korraldada üldkogu ka planeeritud ajal, ei soovita ta alaliidul siiski FIFA ja UEFA ettepanekuid eirata.

“Teatasin oma kirjas juhatuse liikmetele, et maailma jalgpalliorganisatsioonide ettepanekut tuleks tõsiselt kaaluda,” lausus president. “Maailma jalgpalliorganisatsioonide toetus moodustab üle poole EJL-i sissetulekust.”

Kannik plaanib üldkogul presidendi ametist loobuda, kuna ei soovi vastutada otsuste ja tegude eest, milles kaasarääkimises puudub tal võimalus. “Olukord on juhatuses võrreldes sügisega isegi halvemaks läinud. Ma ei näe endas jõudu, et praeguses juhatuses vajalikke muudatusi läbi suruda,” teatas Kannik.

Finantsauditi tellimine tõusis päevakorda pärast seda, kui Kannik ja osa alaliidu juhatuse liikmeid väitsid, et EJL ja FC Flora on teinud rahalisi tehinguid, millest juhatust ei olnud informeeritud.

Auditit teostav Price Waterhouse Coopers teatas, et aruannet ei valmi enne märtsi lõppu, EJL-i peasekretär Tõnu Sirel polnud eelmise nädala keskpaigaks edastanud ka kõiki vajalikke dokumente. “Esimesed dokumendid audiitorile andis Tõnu Sirel 7. veebruaril, järgmisi dokumente küsiti 22. veebruaril. Küsitud info maht oli suur ja seda polnud võimalik “välk ja pauk” edastada,” kaitses Sirelit Jalgpalliliidu asepresident Aivar Pohlak.