Lisaks Eestile on võistluste korraldamiseks taotluse esitanud Austria ja Šotimaa.


Visiidi käigus külastas Negroni A.LeCoq Arenat ja Kadrioru staadionit ning tutvus ka mõlema mängupaiga treeningväljakutega. Samuti käidi Männiku staadionil ning hinnati Viru ja Tallinki hotelle.

Rakveres külastati Rakvere uut staadionit, Tartus käidi Tamme ja Ülenurme staadionil, samuti külastati Elva linnastaadionit. Tartu hotellidest vaadeldi Londonit ja Pallast.

Reede hommikul kohtuti Tartu linnapea Laine Jänesega, kes kinnitas linnavalitsuse valmidust moderniseerida Tamme staadion 2006. aastaks, rajada kaetud tribüün 4500 pealtvaatajale ning vahetada välja murukate.

Claudio Negroni ütles Eesti Jalgpalli Liidu pressiteenistusele, et U-19 Euroopa meistrivõistluse finaalturniiri korraldamine on tõsine ettevõtmine. “Kuid kuna Eesti on üle kümne aasta olnud noorte jalgpallis tegev, siis on normaalne, et tahetakse suurturniiri korraldada,” märkis UEFA noorte-ja amatöörjalgpalli projektijuht.

Negroni hindas Tallinna staadione “suurepärasteks” ning hotelle “ideaalseteks”. “Tartu staadion ei ole praegusel kujul vastuvõetav, kuid linnapea lubas meiega kohtudes, et 2006. aastaks valmib uus ning nõuetele vastav staadion. Ka treeningväljakute kallal tuleks Tartus tööd teha. Hotellid on vastuvõetavad,” selgitas ta.

Negroni ütles, et 30. novembril tuleb kokku UEFA Noorte- ja Amatöörjalgpalli Komitee, mis annab kandidaatriikidele oma hinnangu ja esitab selle UEFA peasekretärile, kellel on õigus kandidaate enne UEFA Täitevkomiteele edastamist maha arvata. Lõplik otsus, kus 2007. aasta U-19 EM-finaalturniir toimub, tehakse täitevkomitee poolt 2005. aasta jaanuari lõpuks.

EJLi president Indrek Kannik tõdes, et kolmest kandidaatriigist on parimad väljavaated Austrial. “Seda eelkõige seetõttu, et Austria korraldab 2008. aasta Euroopa täiskasvanute meistrivõistluste finaalturniiri ja nad soovivad aasta varem noorteturniiri selle peaproovina läbi viia,” selgitas Kannik. “Kuid kui meil ei õnnestu seekord korraldusõigust saada, siis kindlasti kandideerime tulevikus uuesti ja olen üsna kindel, et lähiaastatel õnnestub meil see turniir ikkagi endale saada,” lisas ta.

Kanniku sõnul on praegu Rakvere staadionil muruga suuri probleeme. “Jääb loota, et ehitajad suudavad tehtud vead parandada,” märkis ta. “Tartu linnavalitsus kinnitas meile, et 2006. aasta suveks on uus staadion valmis. Usun, et see pole oluline mitte ainult U-19 EM-finaalturniiri korraldamise seisukohalt, vaid Tartu jalgpalli seisukohalt tervikuna. Mängivad ju järgmisel hooajal meistriliigas kaks Tartu klubi — Merkuur ja Tammeka — ning uue staadioni valmimisel hakkab aeg-ajalt ka Eesti rahvusmeeskond kindlasti Tartus külalisi võõrustama.”