Sotsiaalmeedias ringlevad videod, mis näitavad, et Venemaa fännid tungisid pärast 1:1 viigimängu staadioni tribüünil inglastele kallale, surusid nad nurka ning sundisid üle aia hüppama. UEFA süüdistab venelasi korratustes, rassistlikus käitumises ja ilutulestiku kasutamises.

Ühtlasi tunnistas UEFA, et on teinud fännide eraldamise korras staadionil mõningasi möödalaskmisi ning lubas turvalisust järgmistel mängudel tõhustada.

Venemaa spordiminister Vitali Mutko, kes ka ise eile Marseille' mängul viibis, ütles agentuuri R-Sport vahendusel, et UEFA ajas juurdluse alustamisega "õiget asja".

"See on ainuõige otsus. Seal olid tõrvikud, signaalraketid, kaklused tribüünidel. On vajalik, et see asi korda aetaks," ütles Mutko. "Fännid elasid tuliselt mängule kaasa, aga seal oli ka inimesi, kes ei läinud sinna jalgpalli pärast.

UEFA mõistis samuti hukka Venemaa ja Inglismaa fännide kaklused Marseille' kesklinnas. "Selline käitumine on täiesti lubamatu ning sellel pole jalgpallis kohta," teatati.

UEFA määrab alaliitudele karistused teisipäeval, kui on saanud venelastelt kirjalikud tunnistused ja piisava tõendusmaterjali.