24-aastane Jefimova naeratas, kui olümpiabasseinis finaali eel tema nime tutvustati. Publiku reaktsioon oli aga negatiivne, sest paljude arvates ei tohiks 2015. aasta jaanuaris 16-kuulisest võistluskeelust vabanenud naine mängudel osaleda. Ka Tänavu oli Jefimova võistluskeelu saanud - seekord meldooniumi kasutamise tõttu -, ent ta kaebas otsuse edasi spordikohtusse ning saavutas seal võidu.

Esmakordselt olümpiamängudel osaleva Jefimova jaoks tegi finaali veelgi ebamugavamaks tõsiasi, et tema suurim konkurent, ameeriklanna Lilly King nimetas pärast poolfinaali teda avalikult petiseks.

Taolise avaldusega USA-s vähemalt sotsiaalmeedia reaktsioonidele tuginedes rahvuskangelaseks kerkinud King oligi finaalis kiireim, võites olümpiarekordiga 1.04,93 kulla. Ent Jefimova tegi n-ö oma samuti ära ning võttis 1.05,50-ga hõbeda. King juubeldas taotluslikult Jefimova ees, konkurendid üksteist ei õnnitlenud.

Jefimova, kes oli suutnud kogu aja jätta mulje, et publiku ja konkurentide viha teda ei heiduta, murdus lõpuks pärast finaali, kui silmas ajakirjanike alas oma mänedžeri Anna Mitkovat. Jefimova langes tema embusse ning nuttis pea viis minutit lakkamatult.

Kingi ega teisi konkurente Jefimova arvustada ei soovinud, ta vastas sellekohasele küsimusele vaid järgnevat: "Ma olen õnnetu, et ei suutnud Venemaale tuua kulda, kuid õnnelik, et võitsin hõbeda."

Julia Jefimova (vasakul) auhinnatseremoonial.