Doktor Madis Rahu opereeris eelmisel teisipäeval Kallase vasaku õlavarre kolmpealihast. “Pidasin nõu ka doktor Kaidu Meiterniga — leidsime, et õigem on lõigata. Üks kolmest lihasest oli täiesti katki,” ütles Rahu Postimehele. Noor mitmevõistleja tegi ihuliikmele liiga jaanuaris.

Kallas peab käele homseni rahu andma, reedel võetakse Mustamäe haiglas õlavarrest niidid välja. “Tundub, et kõik läheb hästi,” lausus Kallas. “Enne operatsiooni oli arstidega juttu, et lõikus ei ole eriti keeruline, ennustati kiiret paranemist.”

Ligi kuu aega tagasi pälvis Kallas Reval Hotels Cupil seitsmevõistluses 11. koha isikliku tippmargiga 5463 punkti ja edestas juunioride MMil viiendaks tulnud treeningukaaslast Indrek Turit seitsme silmaga.

Samas oli Kallase kaasalöömine Reval Cupil pikka aega kahtlane, trauma leevendamiseks sai ta mitu süsti, soojendust ja laserravi.

Treener Tõnu Kaukis tarvitas hoolealust iseloomustades üksnes positiivseid omadussõnu. “Madis on kohusetundlik sportlane, ta mõtleb treeningutel aktiivselt kaasa.”

Kaukise kinnitusel tahab Kallas suvel koguda 7400 punkti. “Eesmärk on pääseda Euroopa karikavõistlustele Austriasse ja universiaadile Hiinasse,” ütles juhendaja Postimehele.