Võistlustele on ennast ülesse andnud 37 riiki. Kaugeimad tulijad on Austraaliast ja Argentiinast. Võõrustajad on stardis 35 atleediga. Enim on eestlasi esindatud murdmaasuusatamises.

Kõige rohkem ongi talvepealinna kohale tulnud murdmaasuusatajaid, keda on ligi 430. Suusahüppajaid on üle 150 ja kahevõistlejaid ligi 80. Esimest korda on Eestis võimalik näha naiste suusahüppevõistluseid.

Eesti suusasõpradele tuttavatest sportlastest on Otepääle oodata mitmeid kõlavaid nimesid. Kõige tituleeritumateks meestest võib pidada sakslast Tim Tscharnket ja Venemaa esindajat Alexander Panzhinskiyt, mõlemad võitsid Vancouveri OM-il hõbemedalid. Teiste seas võistlevad MM-il tänavuse Tour de Ski 10. koha omanik Alex Harvey ning väliseestlane Len Väljas, kes on teeninud Maailma karikavõistlustelt punkte, mõlemad mehed esindavad Kanadat. Starti on oodata äsja lõppenud Otepää MK-etapi klassikasprindi 8. koha omanikku Teodor Petersoni Rootsist. Rootsi koondist esindab teinegi tugev sprinter Calle Halfvarsson, kes saavutas Liberec’i MK-etapil vabatehnikasprindis 9. koha.

Naistest teevad kaasa Otepää MK etapi klassikasprindi kvalifikatsiooni kõige kiirem Hanna Falk ja finaalis 2. koha saavutanud Hanna Brodin, kes mõlemad esindavad Rootsit.

Kahevõistlejatest võib ära märkida sakslase Johannes Rydzeki, kes on hetkel Maailma karikavõistluste üldarvestuses 9. kohal ning korra sellel hooajal ka MK–l poodiumile tõusnud – Ramsau MK etapi 3. koht. Märkida tuleks ka norrakat Ole Christian Wendeli’t, kes on sellel hooajal Maailma karikavõistlustel olnud kaheksas.

Suusahüppajatest võib MM-il näha sakslast Richard Freitagi, kes Oberstdorfi MK-etapil saavutas 13. koha.

Kõik juuniorite ja U23 MM-i võistlused on pealtvaatajatele tasuta. Parkimine Otepää linna ja lähiümbruses on samuti prii.

Pealtvaatajaid oodatakse võistlejatele kaasa elama Tehvandi suusastaadionile, suusaradade äärde ja hüppemäe juurde.

Lisaks on pealtvaatajatel võimalus toetada esmakordselt Eestis toimuvate FIS Talialade Maailmameistrivõistluste korraldust ja Eesti noorsuusatajate pürgimist maailma tippu. Toetuskaartide ostuga on lisaks võimalik koguda ka unikaalseid fännipostkaarte koos originaalautogrammidega Eesti suusakoondise liikmetelt. Ühe päeva toetuskaart maksab 5 eurot ning terve nädala toetuskaart 25 eurot.