Konverentsil on kokku 7 erinevat teemat, läbivaks ideeks on arutleda selle üle, kuidas on tehnoloogia arengud muutnud sportiva inimese elu ning millised on peamised võimalused erinevate tehnoloogiliste vahendite kaudu parandada tulemusi ja hoida motivatsiooni. Teemad on põnevad nii treenerile, harrastajale, sportlasele kui tehnoloogiahuvilisele.

Üks põnevamaid ettekandeid on kahtlemata spordigeeni teemadel, mille raames räägivad Tõnis Matsin ja Karin Tein spordigeeni määramisest. Kellele ja miks seda tehakse? Kuivõrd kasulik on spordigeeni määramine? Lisaks tuleb TÜ Rocki korvpallikooli treener Toomas Kandimaa esituses juttu videoanalüüsi kasulikkusest, kus arutatakse, mille jaoks tasub sportlastele videoanalüüse teha ja mida sealt välja lugeda.

Konverentsile lisab põnevust teemapüstitus – kas virtuaalmängudega on võimalik end vormi saada? Kaks 30-päevast testi tegi läbi Sandman Grupi meelelahutuse ja IT-tarvikute tootejuht Jan Rist. Huvilistel on võimalus koha peal virtuaalmänge ka ise proovida. Lisaks tuleb juttu Sportlyzeri, Racesplitteri ja Jookseme! rakendustest, mis kõik on abivahendid tõhusamaks ja põnevamaks sportimiseks.

Tartu Ülikooli õppejõu ja konverentsi moderaator Jarek Mäestu sõnul on konverentsi teemad just sellised, et ka näiteks harrastajad leiavad sealt endale põnevaid teemasid. Ta seletas, et erinevate tehnoloogiate arengu peamiseks plussiks on see, et kasutajale tuuakse lähemale see, mis varasemalt kippus kaugeks jääma: „Näiteks spordikontekstis on vast kõige olulisem ja enim kasutatav oma treeningparameetrite kogumine, salvestamine ja analüüs. Või kui telefon on olemas ja plaan ka pulsiandmeid koguda, siis piisab täna ainult ca 60 eurose Bluetooth pulsivöö ostmisest. Kallist spordikella otseselt pole enam vaja," sõnas Mäestu.

Konverentsile registreerumiseks ja kava vaatamiseks pane end kirja siin.